Bebek Saçları Ne Zaman Gürleşir? Kalıcı mı Yoksa Geçici mi Dökülür?

Hira Harmancı

Kayıtlı Üye
Kızım 7 aylık oldu, ama hâlâ saçları çok seyrek. Doğduğunda kısaydı ama yoğundu, 2. aydan sonra neredeyse tamamen döküldü. Doktor “yeni saçlar çıkacak” dedi ama 5 ay geçti, hâlâ çok ince ve az görünüyor. Her ay “belki bu ay toparlar” diyorum, ama pek fark yok.

Arkadaşlarımın bebeklerinin saçları benimkininkine göre çok daha gür. Doğal olarak içim biraz burkuluyor. Her banyodan sonra yumuşak havluyla kurutuyorum, parfümsüz şampuan kullanıyorum. Bazen çok hafif masaj yapıyorum ama işe yarıyor mu emin değilim.

Acaba genetik mi bu durum? Benim de bebekken saçım geç çıkmış ama eşiminki gürmüş. Kızım acaba hangimize benzeyecek? 😊

Merak ediyorum; bebek saçları genelde ne zaman gürleşmeye başlar? Bu dökülme tamamen geçici midir, yoksa kalıcı olma riski var mı?

Çözüm
Bizim kızda da 2. aydan sonra dökülme olmuştu. Yeni saçlar 6. ayda çıktı ama 9. ayda gürleşti. Doktor “tamamen geçici” dedi. Şu an 1 yaşında ve saçları inanılmaz gür. Zamanla kendi dengesi oturuyor. Sadece nazik bakım yeterli.
Benim oğlumda da aynıydı, 9. aydan sonra birden gürleşti. İlk başta çok ince çıkıyor ama sonra kalınlaşıyor. Sabırlı ol, genelde bir yaşına kadar dengeleniyor.

Oyla 0
Benim kızımda 1 yaşını geçince saçlar çoğaldı. Doktor “ilk yıl tamamen geçiş süreci” dedi. Saç kökleri güçlenince birden fark ediliyor.

Oyla 0
Bizim kızda da 2. aydan sonra dökülme olmuştu. Yeni saçlar 6. ayda çıktı ama 9. ayda gürleşti. Doktor “tamamen geçici” dedi. Şu an 1 yaşında ve saçları inanılmaz gür. Zamanla kendi dengesi oturuyor. Sadece nazik bakım yeterli.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt