Berber Cihan (Salon Divin Bakırköy) Yorumları Nasıl?

Ali Keskin

Kayıtlı Üye
Bir süredir Bakırköy’de oturuyorum ve düzenli olarak gidebileceğim iyi bir berber arayışındayım. İnternette araştırma yaparken sürekli karşıma Salon Divin’de çalışan Berber Cihan çıktı. Google yorumlarına baktığımda çoğunlukla olumlu şeyler yazılmış. Çoğu kişi “eli hafif, çok özenli, müşterisini dinliyor” şeklinde yorum bırakmış. Hatta bazıları saç kesimini yüz tipine uygun yaptığı için özellikle tercih ettiklerini söylemiş.

Ama arada olumsuz yorumlar da yok değil. Özellikle hafta sonları çok yoğun olduğundan ve randevu bulmanın zor olduğundan şikâyet edenler olmuş. Bu da beni biraz düşündürdü çünkü genelde işten çıkınca ya da hafta sonu vakit bulabiliyorum. Saatlerce sıra beklemek istemem ama iyi bir berber için randevu almaya da razıyım.

Benim için en önemli şey saç kesiminde detaylara dikkat edilmesi. Çok aceleye getirilen kesimleri sevmiyorum. Hijyen ve ortamın düzeni de benim için kritik. O yüzden yorumlarda bu konularda ne kadar doğru yazılmış, gerçekten merak ediyorum.

👉 Aranızda daha önce Berber Cihan’a giden var mı? Gerçekten yorumlarda yazıldığı gibi özenli ve işini titizlikle yapan biri mi? Yoksa biraz abartılmış mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız karar vermeme çok yardımcı olur.

Geçen ay tesadüfen randevu bulup gitmiştim, iyi ki denemişim. Saçımı keserken sürekli fikrimi aldı, “şöyle kısaltalım mı, burayı biraz daha açalım mı” diye sorarak ilerledi. Sonuç çok doğal oldu, sanki kendi saçım gibi şekil aldı. Ayrıca dükkânın havası da ferah, müzikler bile keyifliydi. Bence kesinlikle denemeye değer bir yer.

Benim saçım kıvırcık ve çoğu berber düzgün kesemiyor. İlk kez burada istediğim gibi bir sonuç aldım. Katlı kesim yaptırdım, ne kabardı ne de bozuldu. Kuaför salonu gibi özenli çalışıyorlar. Sadece fiyat biraz daha uygun olsa çok daha sık giderdim ama aldığım hizmete göre gayet tatmin edici. Kıvırcık saçlılara özellikle tavsiye ederim.

Genelde berberlerde en çok sakal tıraşında hayal kırıklığı yaşıyordum. Cihan Bey jilet sonrası bakım yağı sürdü, yüzümde hiç kızarıklık kalmadı. Sakalımı inceltmeden istediğim gibi şekillendirdi. Saçımla uyumlu bir kesim önerdi, ilk kez böyle profesyonel yaklaşan bir berber gördüm. Sadece randevusuz gitmeye kalkışmayın, çünkü yoğunluğu gerçekten fazla.

Benim için en büyük artısı aceleye getirmemesi oldu. Önce saçımı taradı, birkaç dakika baktı, sonra kesime geçti. Çoğu berber hızlıca halletmeye çalışıyor ama o detaylara çok dikkat ediyor. Özellikle ense ve favorileri çok düzgün yaptı. Aynada kontrol ettirdi, düzeltmemi istediğim yeri anında düzeltti. Uzun zamandır bu kadar titiz çalışan görmemiştim.

Daha önce farklı bir berbere gidiyordum, orada saçımı kısa kestiği için moralim bozulmuştu. Bu yüzden tedirgin gittim. Ama Cihan Bey saçımı olması gerektiği gibi toparladı, fazla kısaltmadan şekil verdi. Çıkınca kendimi daha bakımlı hissettim. Mekânın dekorasyonu da modern, beklerken sıkılmadım. Kısacası Bakırköy’de güvenebileceğim yeni berberimi buldum.

Arkadaş tavsiyesiyle gittim, beklentim yüksek değildi ama gerçekten şaşırdım. Saçımı kestikten sonra kurutup şekil verdi, hangi ürünü kullanabileceğimi bile anlattı. Normalde berberler pek uğraşmaz ama burada müşteriyle ilgileniliyor. Ayrıca iletişimi de çok iyi, insan kendini rahat hissediyor. Bundan sonra düzenli olarak tercih edeceğim gibi görünüyor.

Geri
Üst Alt