Berber Saçımı Hep Aynı Kestiriyor, Bana Uygun Modeli Nasıl Anlatabilirim?

Mahir

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,

Her gittiğimde aynı şey oluyor. Ne söylersem söyleyeyim, berberim saçımı hep aynı modelde kesiyor. Yanlar kısa, üst biraz uzun, klasik bir kesim. Artık çok sıkıldım. Biraz farklılık istiyorum ama derdimi anlatamıyorum.

İnternetten fotoğraf bulup gösterdim, yine benzer şekilde kesti. “Saçın buna uygun değil” deyip aynı şeyi yaptı. Belki haklı olabilir ama bana uyan bir modeli nasıl bulacağım ve berbere nasıl tarif edeceğim gerçekten bilmiyorum.

Siz bu durumu nasıl çözüyorsunuz? Berbere net fotoğraf mı gösteriyorsunuz, yoksa teknik terimlerle mi anlatıyorsunuz? Kendi saçınıza uygun modeli bulmak için özel kuaförlere gitmek mi daha mantıklı?

Bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız çok faydalı olur. Çünkü ben artık klasik kesimden bıktım.

Benim berberim de hep aynı kesiyordu. Çözümü fotoğraf göstermek oldu. Instagram’dan istediğim modeli bulup gösterdim. “Saçın buna uygun değil” dediğinde bile ısrar ettim, sonunda istediğim gibi yaptı. Tam aynı olmasa da çok daha yakın oldu. Yani görsel anlatım çok daha etkili.

Bence berbere anlatırken teknik terimler kullanmak işe yarıyor. Mesela “yanları fade, üstü 3 numara uzun kalsın” gibi net söyleyince daha doğru anlıyorlar. Ben önceden “yanları kısalt” diyordum, her seferinde farklı yapıyordu. Şimdi daha bilinçli söylüyorum, sonuç çok daha iyi oluyor.

Benim çözümüm berber değiştirmek oldu. Eski berberim hep aynı modeli yapıyordu, farklı isteyince bile yanaşmıyordu. Şimdi modern kesimleri bilen bir kuaföre gidiyorum. Hem öneri yapıyor hem de farklı şeyler denemeye açık. Eğer berberin sürekli aynı kesiyorsa bence hiç uğraşma, başka birini dene.

Geri
Üst Alt