Berber Saçımı Hep Yanlış Kesiyor – Doğru Modeli Nasıl Bulabilirim?

Şinasi

Kayıtlı Üye
Selam beyler,

Uzun zamandır yaşadığım bir sorun var. Gittiğim berberler saçımı neredeyse her seferinde yanlış kesiyor. Ne istediğimi söylüyorum ama sonuç hiç istediğim gibi olmuyor. Biraz uzayınca daha da kötü görünüyor. Yani ne yüz şeklime uygun ne de saç yapımla uyumlu oluyor.

Saçım orta kalın telli ve dalgalı. Normalde üst kısımları biraz uzun bırakıp yanları kısa kestirmek istiyorum ama ya üstü çok fazla kısaltıyorlar ya da yanları orantısız kesiyorlar. Eve gelince saçımı tarıyorum, şekil almıyor. İşin garibi, berber koltuğunda fena durmuyor ama eve gelip yıkayınca tamamen biçimsiz oluyor.

Doğru modeli bulmak için araştırma yaptım. İnternette “yüz şekline göre saç modeli” diye birçok yazı var. Yuvarlak, kare, oval yüz tipine göre farklı kesimler öneriyorlar. Ama berberler bunu pek dikkate almıyor gibi. Onlara anlatmaya çalışsam da çoğu klasik kesimi yapıp geçiyor.

Peki siz bu sorunu nasıl çözdünüz? Doğru modeli nasıl buldunuz? Kendinize uygun saç stilini deneme yanılma yoluyla mı öğrendiniz yoksa profesyonel kuaför desteği mi aldınız?

Benim gibi berberde sürekli hayal kırıklığı yaşayan varsa tavsiyelerinizi çok merak ediyorum.

Ben de aynı sıkıntıyı çok yaşadım. Hep aynı berbere gidiyordum, ama istediğim modeli bir türlü yapamıyordu. Çözümü internette yüz şekline göre saç modellerini araştırmakta buldum. Kendi yüz tipim oval olduğu için kısa yanlar, üst hafif uzun daha iyi duruyormuş. Bu modeli bulduktan sonra fotoğrafla başka bir kuaföre gittim. İlk defa gerçekten bana yakışan bir kesim oldu. Yani doğru modeli bulmak tamamen araştırma ve doğru kişiye denk gelmekle alakalı.

Benim tavsiyem şu: Fotoğraf göstermek. Anlatmakla olmuyor, berber kafasına göre yapıyor. Saç modelini Instagram’dan veya Pinterest’ten bul, birebir göster. Tabii saç yapın ve yüz şeklin uygun değilse aynı sonucu alamazsın. Ben saçım düz olduğu için pompadour denemiştim ama olmadı. En sonunda berberimle konuşup daha basit ama bana uyan bir modelde anlaştık. Özetle, önce kendine uygun stili bilmen lazım.

Ben uzun süre yanlış kesimlerden sonra artık kuaför değiştirdim. Bazı berberler sadece klasik kesime alışmış oluyor. Modern kesimleri öğrenmemişler. Yeni gittiğim kuaför önce saçımı inceledi, yüz şeklime göre öneri yaptı. Bu farkı hemen anladım. Eğer berber hep yanlış kesiyorsa vakit kaybetmeden değiştir derim. Çünkü doğru modeli bulsan bile o berber uygulayamıyorsa sonuç yine aynı olacak.

Geri
Üst Alt