Berberden Sonra Saçım Biçimsiz Oluyor, Aynı Sorunu Yaşayan Var mı?

Şinasi

Kayıtlı Üye
Selam beyler,

Uzun zamandır yaşadığım bir sıkıntıyı paylaşmak istiyorum. Belki benim gibi aynı sorunu yaşayan vardır. Saçımı berbere kestirmeye gidiyorum, orada fena görünmüyor ama eve gelip saçımı yıkayınca tamamen biçimsiz oluyor. Ne tarafa tarasam düzgün durmuyor, sanki kesim saç yapımla hiç uyumlu değil.

Saçım orta kalın telli ve hafif dalgalı. Ense kısmı çabuk kabarıyor, ön taraf ise bir türlü istediğim gibi şekil almıyor. Berberde makineyle yanları kısa, üstleri biraz uzun bırakıyorlar. İlk bakışta güzel gibi ama eve dönünce üst kısım saçlar bir tarafa, yanlar başka bir tarafa gidiyor. Saç kurutunca da düzelmiyor. Resmen model yokmuş gibi görünüyor.

Açıkçası problem bende mi yoksa berberlerde mi emin olamıyorum. Belki ben yüz şeklime uygun modeli seçmiyorum, belki de berberler hep klasik kestikleri için bana uymuyor. İnternette araştırdım, bazı kuaförlerin “yüz şekline göre saç kesimi” yaptığını okudum. Acaba gerçekten fark yaratıyor mu? Yani doğru model seçilirse saçın doğal haliyle daha uyumlu mu oluyor?

Bu yüzden sormak istiyorum: Siz de berberden çıktıktan sonra saçınızın biçimsiz olduğunu hissediyor musunuz? Buna nasıl çözüm buldunuz? Özel kuaförlere gitmek mi gerekiyor, yoksa doğru modeli bulup net şekilde tarif etmek mi daha mantıklı?

Özellikle benim gibi dalgalı ve ense kısmı çabuk kabaran saç yapısı olan arkadaşların tecrübelerini merak ediyorum. Gerçekten bu işin bir sırrı var mı? Belki de doğru berberi bulamadım. Tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Ben de aynı dertten çok çektim. Saçım dalgalı ve ense kısmı kabarıyor, berber hep aynı kesimi yapıyordu. Eve gelince saç bir yana, ön taraf başka yana gidiyordu. Sonunda biraz araştırma yaptım ve yüz şekline uygun kesim yapan bir kuaföre gittim. Orada farkı gördüm. Saçımı kısa “fade” modelinde kestiler ve üstü ona göre ayarladılar. İlk kez eve gelince saçım biçimsiz durmadı. Yani sorun berberdeymiş. Doğru kişiyi bulmak çok önemli.

Bende de aynı durum vardı. Saçım düz ama ince telli olduğu için berberden sonra eve gelince sönük kalıyordu. Kuaför değiştirdim, yeni gittiğim yerde önce saçımın yapısını anlattım. Kuaför “üstleri fazla uzun bırakma, kısa keselim daha kolay kontrol edersin” dedi. Gerçekten işe yaradı. Ayrıca saç kurutma makinesiyle tararken şekil vermek çok fark ettiriyor. Demem o ki, modeli net tarif etmek ve saç yapını anlatmak gerekiyor. Yoksa klasik kesimde saç her zaman biçimsiz oluyor.

Saçım seyrekleşmeye başlayınca aynı problemi ben de yaşadım. Berber hep klasik kesim yaptığı için saçımda boşluklar daha çok belli oluyordu. Sonra başka bir kuaförde deneme yaptım, bana uygun kısa model önerdi. Sıfıra yakın yanlar ve üstü çok kısa kestiler. Eve gelince ilk defa saçım doğal durdu, biçimsiz görüntü kayboldu. Yani bazen çözüm farklı bir modele geçmek oluyor. Özellikle saç seyrekse, klasik üst uzun modeller hiç gitmiyor.

Geri
Üst Alt