Botoks Yaptırdıktan Sonra Mimiklerim Kaybolur mu?

Ceylin Başaran

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır botoks yaptırmak istiyordum ama en büyük korkum mimiklerimi kaybetmekti. Özellikle alın çizgilerim belirginleşmeye başlamıştı, fotoğraflarda bile dikkat çekiyordu. Bir arkadaşım yaptırdı, cildi harika görünüyor ama yüzü biraz donuk geldi bana. O görüntüden korktuğum için hep erteledim.

Geçen ay sonunda cesaret ettim ve çok az dozda denemek istedim. Doktor “doğal etki istiyorsan düşük doz uygularız” dedi. İlk üç gün alın bölgemde hafif bir gerginlik hissettim ama sonra yüzümdeki çizgiler açıldı, daha dinlenmiş bir görünüm oluştu. Şimdi aynaya baktığımda fark net ama mimiklerimin çoğu yerinde. Sanırım doğru ellerde yapıldığında sonuç böyle olabiliyor.

Yine de bazen konuşurken yüzümde farklı bir ifade hissediyorum. Belki alışma süreci ama emin olamadım.

Sizce botoks yaptırınca mimikler tamamen kaybolur mu? Yoksa doz ve doktor seçimiyle bu durum kontrol edilebilir mi?

Ben iki yıldır düzenli botoks yaptırıyorum. Doğru bölgede ve doğru dozla yapılınca mimikler tamamen kaybolmuyor. Hatta yüz daha canlı duruyor. Abartı sadece yanlış uygulamada oluyor.

Oyla 0
İlk yaptırdığımda biraz donuk görünmüştü ama ikinci uygulamada dozu azalttık. Şu an çok doğal bir sonuç var. Mimiklerim yerinde, sadece çizgiler azaldı.

Oyla 0
Mimiklerin kaybolması tamamen doza bağlı. Ben kaş arasına yaptırıyorum, sadece o bölge sabit. Gülüşüm, ifadem aynı kaldı. İlk seferde korku normal.

Oyla 0
Ben alın botoksu yaptırdım, ilk hafta biraz gergin hissettim ama sonra yüz oturdu. Mimikler gitmedi, sadece çizgiler yumuşadı. Doğru doktor seçimi çok önemli.

Oyla 0
Az dozla başlamak en doğrusu. Böylece hem cilt alışıyor hem sen farkı hissediyorsun. Mimiklerin kaybolmaz, sadece daha dinlenmiş bir yüz ifadesi oluşur.

Oyla 0
Geri
Üst Alt