Boya Sonrası Saç Tellerinin Sertleşmesi Kalıcı Olur Mu?

Belkıs

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra fark ettiğim en rahatsız edici değişim, saç tellerimin sertleşmiş gibi hissettirmesi oldu. Eskiden daha yumuşak ve akışkan olan saçlarım şimdi tararken takılıyor, dokunduğumda pürüzlü bir his veriyor. Özellikle duş sonrası saçlarımı açmak eskisine göre çok daha zorlaştı. Bu sertlik bazen azalıyormuş gibi oluyor ama tamamen kaybolmuyor.

Bu durum beni “acaba saçım kalıcı olarak mı zarar gördü” diye düşündürüyor. Çünkü sertlik kelimesi bende hep yanma ve geri dönüşü olmayan hasar çağrışımı yapıyor. Ama bir yandan da bazı günler saçım daha iyi hissediyor, bu da kafamı karıştırıyor. Yanlış bakım mı yapıyorum yoksa bu durumun geçmesi için zamana mı ihtiyacı var, emin olamıyorum.

Gerçekçi olmak istiyorum ama boş yere de panik yapmak istemiyorum.

Boya sonrası saç tellerinde oluşan sertlik genelde kalıcı mı oluyor, yoksa doğru bakımla geçebilir mi?

Boya sonrası sertlik çok yaygın ve çoğu zaman kalıcı değil. Boya saç telinin dış katmanını açıyor, bu da sertlik hissi yaratıyor. Ben düzenli nem bakımı yaptıkça bu hissin azaldığını net şekilde gördüm.

Oyla 0
Ben ilk başta sertliği “yanma” sandım ama öyle olmadığını anladım. Saçım nem kazandıkça ve ısıyı azalttıkça daha yumuşak hale geldi. Sabır gerçekten önemli.

Oyla 0
Sertlik bazen yanlış ürünlerden de kaynaklanıyor. Ben protein ağırlıklı ürünleri azalttığımda saçım daha esnek hissettirmeye başladı. Denge çok önemli.

Oyla 0
Kuaförüm sertliğin boya sonrası geçici bir durum olduğunu, saçın yeni dengesini bulması gerektiğini söylemişti. Bunu bilmek süreci daha sakin geçirmemi sağladı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt