Cansu Demir
Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra fark ettiğim en garip değişimlerden biri saçlarımın daha çabuk yağlanması oldu. Normalde iki günde bir yıkadığım saçlarım, boya sonrası bir gün içinde sönük ve ağır durmaya başladı. Özellikle saç diplerinde bu yağlanma hissi çok rahatsız edici oluyor.
Saçlarımın boyayla kuruyacağını düşünürken tam tersine diplerin daha çabuk yağlanması beni şaşırttı. Uçlar kuru kalırken diplerin yağlı olması bakım yapmayı daha da zorlaştırıyor. Nem veren ürünler kullandığımda yağlanma artıyor, hafif ürünlerde ise uçlar yeterince beslenmiyor.
Bu durumun geçici mi yoksa yanlış bakım yaptığım için mi olduğunu anlayamıyorum. Boyanın saç derisini nasıl etkilediğini merak ediyorum.
Saç boyasından sonra saçların daha hızlı yağlanmasının sebebi ne olabilir?
Saçlarımın boyayla kuruyacağını düşünürken tam tersine diplerin daha çabuk yağlanması beni şaşırttı. Uçlar kuru kalırken diplerin yağlı olması bakım yapmayı daha da zorlaştırıyor. Nem veren ürünler kullandığımda yağlanma artıyor, hafif ürünlerde ise uçlar yeterince beslenmiyor.
Bu durumun geçici mi yoksa yanlış bakım yaptığım için mi olduğunu anlayamıyorum. Boyanın saç derisini nasıl etkilediğini merak ediyorum.
Saç boyasından sonra saçların daha hızlı yağlanmasının sebebi ne olabilir?