Boya Sonrası Saçlar Neden Daha Zor Şekil Alıyor?

Mina Yalçın

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra fark ettiğim en sinir bozucu şeylerden biri saçlarımın eskisi kadar kolay şekil almaması oldu. Boya öncesinde fönle ya da doğal kurutmayla düzgün duran saçlarım, şimdi ya kabarıyor ya da verdiğim şekli hemen bırakıyor. Özellikle dalga yapmaya çalıştığımda birkaç saat sonra saçlarım tamamen bozulmuş oluyor.

Saçlarım sanki hem sert hem de kontrolsüz bir hale geldi. Şekil verici ürün kullansam ağırlaşıyor, kullanmasam saçlar istediği gibi davranıyor. Bunun tamamen boyadan mı kaynaklandığını yoksa bakım eksikliğinin mi etkili olduğunu ayırt edemiyorum.

Şekil alma sorununun geçici olup olmadığını ve doğru bakımla düzelip düzelmeyeceğini merak ediyorum.

Saç boyasından sonra saçların daha zor şekil almasının sebebi ne olabilir, bu durum düzelir mi?

Boya saç telinin yapısını değiştiriyor ve bu da şekil alma davranışını etkiliyor. Benim saçlarım da boyadan sonra bir süre kontrolsüz oldu ama bakım yaptıkça düzeldi.

Oyla 0
Nem eksikliği saçın şekli tutmamasına neden oluyor. Saç yeterince nemliyse daha esnek oluyor. Ben bunu fark edince şekil alma sorunu azaldı.

Oyla 0
Isı ile şekil vermek kısa vadede işe yarıyor ama uzun vadede saç daha da zor şekil alıyor. Ben ısıyı azalttığımda saçım daha uyumlu hale geldi.

Oyla 0
Yanlış ürün kullanımı da şekil alma sorununu artırıyor. Ben ağır kremlerden vazgeçince saçım daha hafif davranmaya başladı.

Oyla 0
Kuaförüm bunun geçici bir durum olduğunu, saçın boya sonrası yeni dengesini bulması gerektiğini söylemişti. Birkaç hafta sonra saçım gerçekten daha kolay şekil almaya başladı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt