Boya Sonrası Saçlarımı Toplamak Bile Zorlaşmaya Başladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yeşim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yeşim

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra fark etmediğim ama zamanla rahatsız eden bir şey var: Saçımı toplamak eskisine göre çok daha zor. Topladığımda ya saçım çok sert duruyor ya da kısa sürede rahatsızlık hissi oluşuyor. Eskiden rahatça yaptığım at kuyruğu şimdi başımı ağrıtabiliyor.

Saçımı gevşek toplasam bu sefer dağınık duruyor, sıkı toplasam saç derim geriliyor. Bir de saçım daha çabuk iz yapıyor. Lastiği çıkardığımda saçım o izden uzun süre kurtulamıyor. Bu da saçın artık daha hassas olduğunun bir işareti gibi geliyor.

Açıkçası saçımı toplamak bile bu kadar zahmetliyse, bir yerde yanlış giden bir şey var diye düşünüyorum. Ama bunun boyadan mı, bakım eksikliğinden mi kaynaklandığını ayırt edemiyorum.

Saç boyasından sonra saçları toplamanın zorlaşması normal mi ve bunu daha konforlu hale getirmek mümkün mü?

Boyalı saç daha az esnek oluyor. O yüzden sıkı toplandığında hemen rahatsızlık veriyor. Ben daha gevşek ve farklı yerlerden toplamaya başlayınca bu sorun azaldı.

Oyla 0
Saç lastiği seçimi çok önemli. Ben ince lastikleri bırakıp daha yumuşak, dikişsiz olanlara geçtim. Baş ağrısı ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Saçı hep aynı noktadan toplamak hem kırılmayı hem rahatsızlığı artırıyor. Ben yer değiştirince saçım daha az tepki vermeye başladı.

Oyla 0
Toplamadan önce saçın çok kuru olmaması gerekiyor. Ben hafif nemlendirici bir ürün kullandığımda saçım daha rahat toparlanıyor.

Oyla 0
Ben saçımı toplama şeklini değiştirdim. Daha gevşek, daha bilinçli topladıkça saçımla olan günlük mücadele azaldı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt