Boya Yaptıktan Sonra Saçlarım Neden Daha Çabuk Sönüyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mina
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mina

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra fark ettiğim ilk şeylerden biri saçlarımın eskisine göre çok daha çabuk sönmesi oldu. Boya öncesinde saçlarım hacimliydi, şekil verdiğimde daha uzun süre dayanıyordu. Şimdi ise fön çektikten birkaç saat sonra bile saçlarım diplerden düşmüş, ağır ve cansız duruyor. Bu durum özellikle beni psikolojik olarak çok etkiliyor çünkü saçımın “temiz ama sönük” görünmesi moralimi bozuyor.

Başta bunun sadece geçici olduğunu düşündüm ama birkaç hafta geçmesine rağmen durum çok değişmedi. Nem vermeye çalıştıkça saçlarım daha da ağırlaşıyor, hafif ürün kullandığımda ise kuruluk ortaya çıkıyor. Bu dengeyi bir türlü tutturamıyorum. Boyanın saç telini ve saç derisini nasıl etkilediğini tam anlayamadığım için de neyi yanlış yaptığımı kestiremiyorum.

Bu sönüklük saçın yapısında kalıcı bir değişim mi yoksa doğru bakımla toparlanabilecek bir durum mu, bunu bilmek istiyorum.

Saç boyasından sonra saçların daha çabuk sönmesinin sebebi ne olabilir, bu durum düzelir mi?

Boya saç telinin yüzeyini değiştiriyor ve bu da hacmi etkiliyor. Saç daha pürüzlü hale geldiği için eskisi gibi havalanmıyor. Ben doğru bakım ve hafif ürünlerle zamanla hacmin bir kısmını geri kazandım.

Oyla 0
Saç derisi boyadan sonra dengesini kaybedebiliyor. Daha fazla yağ üretirse saç çabuk sönüyor. Ben bu durumu birkaç hafta sonra saç derisi dengeye girince daha az yaşamaya başladım.

Oyla 0
Ağır bakım ürünleri de sönüklüğü artırıyor. Ben maske ve krem miktarını azalttığımda saçlarım daha havalı durmaya başladı.

Oyla 0
Isı ile hacim vermek kısa vadede işe yarıyor ama uzun vadede saçı daha da sönük hale getiriyor. Ben doğal kurutmaya yönelince fark gördüm.

Oyla 0
Kuaförüm bunun çok yaygın olduğunu ve saçın yeni dengesini bulmasının zaman aldığını söylemişti. Sabırlı olup doğru ürünleri bulunca saçım eskiye yakın hacmine döndü.

Oyla 0
Geri
Üst Alt