Boyalı Saça Röfle Yaptırmak Rengi Bozar mı? Tecrübesi Olanlardan Destek Almak İstiyorum

Nihal K.

Kayıtlı Üye
Selamlar,
Yaklaşık 3 aydır saçlarım orta ton kumral ve düzenli olarak tek renk boya yapıyorum. Son zamanlarda saçlarımın düz duruşundan sıkıldım ve biraz hareket katmak istedim. Kuaförüm de “hafif röfleyle canlılık katabiliriz” dedi ama kafamda birçok soru oluştu.

En büyük korkum: mevcut rengin bozulması. Röfle işlemi açık tonlar içerdiği için, boyanın üzerine uygulanınca renk tonunun değişmesinden ya da turunculaşmasından çekiniyorum. Özellikle saçımda küllü alt tonlar var ve bunlar açıldığında kötü bir görüntü olabilir diye düşünüyorum.

Daha önce boyalı saçına röfle yaptıranlar, gerçekten ton karmaşası yaşadı mı?
Röfle sonrası kendi rengini kaybeden ya da memnun kalan varsa, tecrübelerini duymak isterim.

Boya işlemiyle dengelenmiş saçlar bazen çok hassas oluyor. İşin sonunda daha güzel olurum derken tel tel açılmış, ton farkı olan bir saçla kalmak istemiyorum.

Boyalı saçımın üzerine ince röfle attırdım. Kuaför çok dikkatliydi, öncesinde test yaptı. Renk bozulmadı ama röfleler ilk başta sarı sarı durdu. Toner uygulaması sonrası çok güzel oldu. Mor şampuanla dengede tuttum.

Oyla 0
Benim saçımda küllü boya vardı, üzerine röfle yaptılar ama renk karıştı. Yeşilimsi bir ton çıktı ortaya. Tonerle düzeltildi ama uğraştırdı. Tavsiyem, röfleyi nötr renklere uygulayın, küllülerde risk daha yüksek.

Oyla 0
Geri
Üst Alt