Boyalı Saçlar İçin Hangi Kepek Karşıtı Ürün Kullanılmalı?

Damla Okur

Kayıtlı Üye
Boyalı saçlarda kepek problemi olduğunda iş daha da zor oluyor. Çünkü bazı kepek şampuanları boyayı hızlı akıtıyor ve saç rengini matlaştırıyor. Benim de en büyük sıkıntım bu oldu: Hem kepeği çözmek hem de rengimi korumak istiyorum.

Araştırdığımda boyalı saçlara özel kepek karşıtı ürünler olduğunu öğrendim. Özellikle Kerastase Specifique Anti-Pelliculaire, Vichy Dercos Anti-Dandruff Sensitive, L’Oréal Professionnel Serie Expert Instant Clear, Ducray Kelual DS gibi ürünler boyalı saçlara uygun. Bu ürünler hem hassas temizleme sağlıyor hem de boyanın rengini korumaya yardımcı oluyor.

Ama uygun fiyatlı markalarda bu konuda çok seçenek yok gibi. Benim aklıma şu soru takılıyor: Profesyonel ürünler mi şart, yoksa uygun fiyatlı ürünlerle de boyalı saçta kepeği çözmek mümkün mü?

👉 Boyalı saçlar için kepek karşıtı hangi ürünü önerirsiniz?

Benim saçım kırmızı renkte ve çok çabuk akıyor. Kerastase Specifique Anti-Pelliculaire kullandım, rengimi hiç bozmadı. Kepeğim de tamamen geçti.

Oyla 0
Ben Vichy Dercos Sensitive Anti-Dandruff tercih ettim. Hem boyamın rengini korudu hem de kepeği azalttı. Hassas saç derisi olanlara çok uygun.

Oyla 0
Benim tercihim L’Oréal Serie Expert Instant Clear oldu. Kuaförüm önermişti. Boyalı saçta renk koruması da çok iyi. Kepeğim hızla azaldı.

Oyla 0
Ben Ducray Kelual DS kullandım. Boyalı saçta da sorun yaşatmadı. Profesyonel ürünler biraz pahalı ama kesinlikle değer.

Oyla 0
Uygun fiyatlı olarak Elseve Anti-Dandruff denedim. Boyalı saçımda biraz kuruluk yaptı ama kepeği azalttı. Çok yoğun kepeği olanlar için daha güçlü ürün lazım.

Oyla 0
Ben Sebamed Anti-Dandruff kullandım. Çok hassas bir ürün, rengime zarar vermedi. Boyalı saçlılar için güvenle kullanılabilir.

Oyla 0
Geri
Üst Alt