Boyalı Saçlar İçin Rengi Koruyan Doğal Bakım Tarifleri Var mı?

Tuba Özkan

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Saçımı düzenli olarak boyuyorum ve renk tonu tam istediğim gibi olduğunda gerçekten mutlu oluyorum ama ne yazık ki bu mutluluk uzun sürmüyor. Çünkü saç rengim birkaç hafta içinde hem soluyor hem de matlaşıyor. Özellikle kırmızı ve kahve tonlarında bu durum çok belirgin oluyor. Sanki boya her yıkamada biraz daha saçtan akıyor gibi. Kuaföre tekrar tekrar gitmek de hem masraflı hem de saçımı yıpratıyor.

Bu yüzden doğal bakım yöntemlerine yönelmeye karar verdim ama internette o kadar çok tarif var ki gerçekten hangisi işe yarıyor, hangisi sadece “denenmiş gibi gösterilen” bir öneri anlamak zor. Bazıları sirke öneriyor, bazıları kahve maskesi, bazıları da yağ karışımlarıyla rengin daha uzun süre canlı kaldığını yazmış. Fakat saçım boyalı olduğu için her şeyi uygulamaya çekiniyorum; yanlış bir karışım rengimi daha da matlaştırabilir ya da tonunu değiştirebilir.

Benim asıl merak ettiğim şu: Rengi koruyan ve boyalı saçlara zarar vermeyen doğal bakım tarifleri gerçekten var mı? Oluyorsa hangi malzemelerle hazırlanıyor ve ne kadar sık uygulanması gerekiyor? Rengi sabitleyen, akmasını yavaşlatan ya da en azından parlaklığını uzun süre koruyan bir yöntem arıyorum. Saçımın hem yumuşak hem de canlı görünmesini istiyorum.

Eğer bu konuda birebir deneyim yaşayan varsa, lütfen detaylarıyla yazsın. Çünkü artık renk akmasından çok yoruldum ve daha kalıcı bir canlılık istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Çözüm
Boyalı saçlarım çabuk soluyordu ve en iyi sonucu hindistancevizi yağı + aloe vera karışımından aldım. Bir çay kaşığı hindistancevizi yağıyla bir yemek kaşığı aloe jeli karıştırıp uçlara sürüyorum. 20 dakika bekletiyorum. Rengin parlaklığını inanılmaz koruyor, özellikle kahve tonlarında çok etkili. Aşırı yumuşatması da bonus.
Ben rengi korumak için soğuk demleme kahve durulaması yapıyorum. Kahveyi hazırlayıp soğuttuktan sonra duştan sonra saçın üzerine döküyorum, durulamıyorum. Hem kahve tonunu canlandırıyor hem de matlığı alıyor. Haftada 1 uygulama yeterli. Renk akışını ciddi şekilde yavaşlatıyor.

Boyalı saçlarım çabuk soluyordu ve en iyi sonucu hindistancevizi yağı + aloe vera karışımından aldım. Bir çay kaşığı hindistancevizi yağıyla bir yemek kaşığı aloe jeli karıştırıp uçlara sürüyorum. 20 dakika bekletiyorum. Rengin parlaklığını inanılmaz koruyor, özellikle kahve tonlarında çok etkili. Aşırı yumuşatması da bonus.

Çözüm
Ben elma sirkesini çok hafif seyreltip durulama suyu olarak kullanıyorum. Rengi açmıyor, aksine parlaklığını artırıyor. Boya sonrası matlığı alıyor. Haftada bir yeterli. Doğal ve güvenli bir yöntem.

Tatlı badem yağı boyalı saçta harika çalışıyor. Çok az miktarda uçlara sürüyorum, ağırlaştırmadan parlatıyor. Rengin daha “doygun” görünmesini sağlıyor. Maskelerden hoşlanmıyorsan pratik bir çözüm olabilir. Boya akışını da yavaşlattığını fark ettim.

Ben çay maskesini denedim ve beklemediğim kadar iyi sonuç aldım. Siyah çayı demleyip soğutup saçın üzerine döküyorum, 10 dakika bekletip duruluyorum. Hem parlaklık veriyor hem de renk daha uzun süre canlı kalıyor. Özellikle koyu tonlarda çok işe yarıyor. Doğal, kolay ve etkili bir yöntem.

Geri
Üst Alt