Boyalı Saçlarda Kırılma Ve Matlık Nasıl Azaltılır?

Melek Şahin

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saçımı boyatıyorum ve artık boyasız halini neredeyse hatırlamıyorum. Renginden memnunum ama saçlarımın durumu beni düşündürüyor. Özellikle son zamanlarda hem kırılma arttı hem de saçlar eskisi gibi parlak durmuyor. Boya sonrası ilk günler güzel oluyor ama birkaç yıkamadan sonra saçlarım yine kuru, sert ve mat bir hale geliyor.

Boya yaptırmaktan vazgeçmek istemiyorum ama bu şekilde devam etmek de saçlarımı iyice yıpratacak gibi geliyor. Maske yapıyorum, serum kullanıyorum ama sanki kalıcı bir fayda sağlamıyor. Acaba yanlış ürün mü kullanıyorum, yoksa boyalı saçlar için bu durum kaçınılmaz mı bilmiyorum. Kuaförüm “normal” diyor ama içime pek sinmiyor.

Boyalı saçları olup da bu kırılma ve matlık sorununu azaltabilenlerin deneyimleri benim için çok değerli.

Boyalı saçlarda kırılma ve matlığı gerçekten azaltabilen oldu mu, neler yaptınız?

Ben boya aralığını açınca fark gördüm. Eskiden her ay boyatıyordum, şimdi 2–3 ayda bir boyatıyorum. Saçlarım daha az yıpranıyor ve kırılma belirgin şekilde azaldı.

Oyla 0
Amonyaksız boya kullanmaya başladıktan sonra saçlarım biraz daha toparladı. Tamamen kurtarmıyor ama eskiye göre daha yumuşak ve parlak duruyor. Boya seçimi gerçekten önemliymiş.

Oyla 0
Boya sonrası bakım çok kritik. Ben artık boya yaptırdığım gün mutlaka yoğun nem maskesi yapıyorum. Bu rutini oturttuktan sonra matlık biraz olsun azaldı.

Oyla 0
Mor şampuanı fazla kullanmak bende kırılmayı artırmıştı. Haftada birden fazla kullanınca saçlarım sertleşti. Azaltınca saçlarım daha esnek oldu.

Oyla 0
Isı kullanımını azaltmak boyalı saçlar için bence şart. Ben fönü azalttıktan sonra saçlarım daha az kırılmaya başladı. Boya + ısı birleşince saç gerçekten dayanamıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt