Boyalı Saçlarda Maske ve Yağ Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Gülşah

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra bakım konusunu daha ciddiye almam gerektiğini fark ettim ama bu sefer de neyin fazlası zarar, onu ayırt edememeye başladım. Maskeler, yağlar, serumlar derken saçlarım bazen toparlıyor gibi oluyor, bazen de ağırlaşıp sönük duruyor. Bu da beni “acaba fazla mı bakım yapıyorum” diye düşündürüyor.

Özellikle maske ve yağ konusundaki öneriler çok çelişkili. Kimi her yıkamada maske diyor, kimi haftada bir yeterli diyor. Yağ konusunda da aynı kararsızlık var. Saçlarım kuru ama diplerim çabuk ağırlaşıyor. Bu dengeyi kurmak gerçekten zor.

Saçımı kurtarmaya çalışırken daha da yormak istemiyorum. O yüzden gerçek deneyimlere ihtiyacım var.

Boyalı saçlarda maske ve yağ bakımını ideal olarak ne sıklıkla yapmak gerekiyor?

Ben haftada bir maske yapıyorum, daha fazlası saçımı ağırlaştırıyor. Yağı ise sadece uçlara ve iki haftada bir uyguluyorum. Bu dengeyi bulduktan sonra saçlarım daha sağlıklı görünmeye başladı.

Maske sıklığı saçın durumuna göre değişiyor. Çok kuruysa haftada iki olabilir ama her yıkamada maske bana göre fazla. Ben bir dönem abarttım ve saçım sönükleşti.

Yağ bakımını maske gibi düşünmemek lazım. Ben yağı daha çok yıkama öncesi kullanıyorum. Saç derisine değil, uçlara odaklanınca çok daha faydalı oluyor.

Boyalı saçlar nemi çabuk kaybediyor ama fazla bakım da zarar. Ben “az ama düzenli” prensibiyle ilerliyorum. Bu saçımı yormadan toparladı.

Kuaförüm maske için haftada 1–2, yağ için 10–15 günde bir yeterli demişti. O günden beri bu rutini uyguluyorum ve saçım çok daha dengeli.

Geri
Üst Alt