Boyalı Saçlarda Renk Akması Kaç Yıkamada Azalıyor?

Birgül

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra ilk birkaç yıkamada akan rengi görmek beni her seferinde moral olarak düşürüyor. Özellikle açık renk boyattığımda, duşta akan suyun rengi bile insanı endişelendiriyor. “Acaba boya tamamen mi akacak” diye düşünmeden edemiyorum.

İlk yıkamalarda renk akmasının normal olduğunu biliyorum ama bunun kaç yıkamada azalması gerektiğini bilmiyorum. Üç yıkamada mı oturur, beş yıkamada mı, yoksa tamamen kullandığım şampuana mı bağlı, emin olamıyorum. Herkes farklı bir şey söylüyor.

Saçımı çok yıkamamak için kendimi tutuyorum ama bu sefer de saç derim rahatsız oluyor. Renk akmasıyla saç sağlığı arasında kalmış durumdayım.

Boyalı saçlarda renk akması genelde kaç yıkamada azalıyor ve ne zaman normale dönüyor?

Bende genelde 3–4 yıkamadan sonra ciddi şekilde azalıyor. İlk yıkamalar her zaman daha renkli oluyor. Sonrasında su berraklaşmaya başlıyor.

Oyla 0
Sülfatsız şampuan kullanınca renk akışı daha hızlı kesiliyor. Sülfatlı kullandığım dönemlerde renk çok daha uzun süre akıyordu.

Oyla 0
Kuaförüm ilk 3–5 yıkamanın kritik olduğunu söylemişti. Bu sürede nazik davranınca renk daha uzun süre kalıcı oluyor. Bunu uygulayınca gerçekten fark ettim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt