Boyalı Saçlarda Renk Daha Uzun Süre Nasıl Korunur?

Miray Sezer

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra ilk birkaç hafta rengi çok güzel oluyor ama zaman geçtikçe özellikle uçlarda solma fark ediyorum. Aynı boyayı kullanmama rağmen her boyamada renk sanki biraz daha çabuk akıyor gibi geliyor. Bu da beni sürekli boya yenilemeye itiyor ama bu sefer de saçlarım daha fazla yıpranıyor.

Şampuan seçiminden yıkama sıklığına kadar her şeyin etkili olduğunu biliyorum ama hangisi gerçekten fark yaratıyor emin değilim. Boyalı saçlara özel ürünler kullanıyorum ama bazen sadece pazarlama gibi hissediyorum. Özellikle açık tonlarda renk korumak daha zor gibi.

Hem saçımı yıpratmadan hem de rengini daha uzun süre canlı tutmanın bir yolu var mı, bunu gerçekten merak ediyorum.

Boyalı saçlarda rengin daha uzun süre kalıcı olması için siz neleri değiştirdiniz?

Yıkama sıklığını azaltmak bende en büyük farkı yarattı. Eskiden iki günde bir yıkıyordum, şimdi üç-dört güne çıkardım. Renk akışı ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Sülfatsız şampuana geçince rengin daha geç solduğunu fark ettim. Tamamen mucize değil ama boyanın ömrünü uzatıyor diyebilirim.

Oyla 0
Güneş de rengi solduruyor. Yazın dışarı çıkarken saçımı topluyorum ya da koruyucu sprey kullanıyorum. Bunu yapmadığım yazlar renk çok daha çabuk akıyordu.

Oyla 0
Kuaförüm renk korumanın bakım + alışkanlık işi olduğunu söylemişti. Şampuan tek başına yetmiyor. Yıkama, ısı ve güneş birlikte düşünülmeli. Bunu uygulayınca fark net oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt