Boyalı Saçlarda Yıpranma Kaçınılmaz Mı, Kurtarmanın Yolu Var Mı?

Gülnur Çeçen

Kayıtlı Üye
Saçımı boyamayı seviyorum ama her boyadan sonra içimde küçük bir pişmanlık oluyor. Çünkü renk güzel olsa da birkaç hafta içinde saçlarımın dokusu değişiyor. Daha kuru, daha sert ve daha mat bir hale geliyor. Özellikle uçlar sanki saman gibi oluyor ve ne yaparsam yapayım o eski yumuşaklığı geri getiremiyorum.

Açıkçası şunu merak ediyorum: Boyalı saçlarda yıpranma gerçekten kaçınılmaz mı, yoksa doğru bakım yapıldığında bu durum kontrol altına alınabilir mi? Çünkü çevremde saçını sürekli boyayıp hâlâ çok sağlıklı görünen insanlar da var. Ben mi yanlış ürünleri kullanıyorum, yoksa saç tipim boyaya daha mı hassas, emin olamıyorum.

Boyadan sonra maske yapıyorum, yağ sürüyorum ama çoğu zaman bu etkiler geçici oluyor. İlk birkaç gün saçlarım güzel duruyor, sonra yine aynı kuruluk ve matlık geri geliyor. Bu da beni “acaba artık boyamayı tamamen bırakmalı mıyım?” noktasına getiriyor. Ama bir yandan da kendimi saç rengimle daha iyi hissediyorum, bu yüzden vazgeçmek istemiyorum.

Kesmeden, boyayı bırakmadan bu yıpranmayı azaltmak mümkün mü gerçekten bilmek istiyorum.

Boyalı saçlarda yıpranma gerçekten kaçınılmaz mı, yoksa doğru bakımla saç sağlığı korunabilir mi?

Bence yıpranma tamamen kaçınılmaz değil ama boyama sıklığı çok önemli. Ben eskiden ayda bir boyuyordum, saçım mahvoldu. Şimdi arayı uzattım, dip boyası dışında işlem yapmıyorum. Maske ve ısıyı azaltınca saçım belirgin şekilde toparlandı.

Oyla 0
Saç tipine göre çok değişiyor. Benim saçım ince telli ve boya bende ciddi kuruluk yapıyor. Ne kadar bakım yaparsam yapayım boyalı saçlarım doğal haline dönemiyor. O yüzden beklentimi düşürdüm, tamamen toparlanmasını beklemiyorum artık.

Oyla 0
Kuaförüm bana “boyayı değil, boyadan sonraki bakımı sorgula” demişti. Ben de şampuanımı, maskemi ve ısı kullanımımı tamamen değiştirdim. Boyam duruyor ama saçım eskisi kadar yıpranmıyor. Yani kurtarmanın yolu var ama emek istiyor.

Oyla 0
Ben amonyaksız boyaya geçtim ve gerçekten fark etti. Tamamen zararsız değil ama yıpranma eskisi kadar olmadı. Ayrıca saçımı boyadıktan sonra birkaç gün ekstra yoğun bakım yapıyorum, bu da saçın kendine gelmesini sağlıyor.

Oyla 0
Bence boyalı saçta mucize beklememek lazım. Yıpranma oluyor ama kontrol altına alınabiliyor. Ben kesmeden, sadece bakım alışkanlıklarımı değiştirerek daha sağlıklı bir görüntü yakaladım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt