Boyalı Saçta Saç Derisi Peelingi Kullanılır Mı?

Linda

Kayıtlı Üye
Benim saçlarım düzenli olarak boyalı ve en çok zorlandığım konulardan biri saç renginin çabuk akması. Normal şampuan bile bazen rengin canlılığını alıp götürüyor. O yüzden son zamanlarda çok duyduğum saç derisi peelingi konusunda kararsız kaldım. Çünkü bir yandan saç derisini arındırıp nefes aldıracağı söyleniyor, ama diğer yandan rengin daha hızlı akmasına sebep olur mu diye endişeleniyorum.

Araştırmalarımda bazı markaların özellikle boyalı saçlara uygun peeling ürünleri çıkardığını gördüm. Mesela Kerastase Fusio Scrub, Vichy Dercos Micro Peel, The Body Shop Fuji Green Tea, Yves Rocher Saç Peelingi gibi ürünler hem boyalı saçlara uygun olduklarını söylüyor hem de saç derisindeki kalıntıları temizlemeyi vaat ediyor. Ama yine de internette “saç rengim hızlı aktı” diyen kullanıcılar da var.

Benim için önemli olan hem saç rengimi korumak hem de saç derimi arındırmak. Çünkü kuru şampuan ve şekillendirici çok kullandığım için saç diplerim ağırlaşıyor. O yüzden peeling bana mantıklı geliyor. Ama boyalı saçta gerçekten güvenle kullanılabiliyor mu, yoksa riskli mi?

👉 Siz boyalı saçınızda saç derisi peelingi denediniz mi, renginize zarar verdi mi?

Benim saçım kahve tonlarında ve düzenli boyatıyorum. Kerastase Fusio Scrub kullandım, rengime hiç zarar vermedi. Aksine saçım daha parlak göründü. Haftada 1 kez uyguluyorum. Kuaförüm de bu ürünün boyalı saçlarda güvenle kullanılabileceğini söyledi.

Sarı saçlıyım, en çok korktuğum şey turunculaşmaydı. The Body Shop Fuji Green Tea Scrub denedim, rengime hiç zarar vermedi. Hatta saçım daha canlı göründü. Sadece fazla sık yapmamak gerekiyor. Ben ayda 2 kez yapıyorum.

Benim tercihim Vichy Dercos Micro Peel oldu. Boyalı saçımda sorun yaşamadım, aksine kepek problemim çözüldü. Renk konusunda olumsuz bir etkisi olmadı. Boyalı saçlarda kullanılabilir ama her duştan sonra değil, belli aralıklarla uygulanmalı.

Kızıl saçlıyım ve çok hızlı akar diye korktum ama Yves Rocher Saç Peelingi kullandım. Rengim akmadı, hatta daha parlak oldu. Doğal içerikli olduğu için içim daha rahat. Haftada 1 kullanıyorum.

Ben Elseve Peeling Şampuan denedim ama boyalı saçımda biraz kuruluk yaptı. Renk konusunda çok büyük kayıp yaşamadım ama nemlendirici bakım yapmak şart. Boyalı saçta her ürünü dikkatli seçmek lazım.

Moroccanoil Oily Scalp Scrub kullandım. Argan yağlı yapısı sayesinde saç rengime zarar vermedi, saç diplerimi de çok güzel arındırdı. Özellikle profesyonel ürünler boyalı saçlar için daha güvenli oluyor bence.

Geri
Üst Alt