Çatlaklar İçin Hangi Ürünler Gerçekten İşe Yarıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sibel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sibel

Kayıtlı Üye
Hamilelikten sonra bel bölgemde ve üst bacaklarımda mor çatlaklar oluştu. Zamanla rengi soldu ama izleri hâlâ duruyor. O kadar çok ürün denedim ki… E vitamini yağı, retinol içerikli kremler, doğal yağlar… Bazıları cildi yumuşatıyor ama çatlak tamamen kaybolmuyor.

Doktorum çatlakların tamamen geçmesinin mümkün olmadığını ama düzenli bakımın görünümü azaltabileceğini söyledi. Özellikle sheabutter, centella asiatica gibi içeriklerin uzun vadede etkili olduğunu duydum. Gerçekten işe yarayan bir şey bulmak istiyorum çünkü zamanla çatlaklar derinleşiyor gibi hissediyorum.

Siz çatlaklar konusunda kalıcı fayda gördüğünüz bir ürüne denk geldiniz mi?

Hamileliğimde çatlak kremi kullanmama rağmen çatlak oluştu. Sonrasında centella içerikli bir krem kullandım. 3 ay sonunda çatlakların rengi açıldı ama tamamen gitmedi. Fakat görüntü açısından büyük fark yarattı. Yeni çatlaklara daha hızlı etki ediyor gibi.

Oyla 0
Ben çatlaklarımı spor sonrası fark ettim. Spora bağlı gelişen hızlı kas artışında da oluşabiliyor. E vitaminli yağ ve şeffaf sabunla masaj yapıyorum. Cildi esnek tutmak çok önemli. Tamamen geçmiyor belki ama yumuşak bir doku oluşturuyor.

Oyla 0
Ben lazerle hafifletmeyi denedim ama bütçesi yüksek. Evde çözüm arıyorsan sheabutter + badem yağı karışımını öneririm. Yeni oluşan çatlaklarda ciddi etkisi oldu. Zaman alıyor ama düzenli yapılınca fark ediliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt