Cildi Kurutmadan Mat Gösteren Ürün Tavsiyesi Olan Var mı?

Hülya Demirtaş

Kayıtlı Üye
Mat görünümü seviyorum çünkü daha temiz ve düzgün duruyor ama mat ürünlerin çoğu bende cildi kurutuyor. Özellikle yanaklarım ve burun kenarlarım zaman zaman kuruyor; mat fondöten sürünce oralar pul pul belli oluyor. Bir yandan da parlama istemiyorum çünkü gün içinde T bölgem zaten parlıyor. Yani hem mat olsun hem de cildi “kuru” göstermesin istiyorum ama ikisini aynı anda bulmak zor.

Matlaştırıcı bazlar denedim, bazen fondöteni güzel tutuyor ama birkaç saat sonra gerilme hissi oluyor. Mat fondötenler de bazı günler çok iyi, bazı günler hiç olmuyor. Pudra zaten fazla olunca direkt yaşlandırıyor gibi geliyor. Bu yüzden belki “soft matte” denilen, yani tamamen kuru değil de daha yumuşak mat bitişli ürünlere bakmak lazım ama hangileri gerçekten öyle emin değilim.

Cildimi kurutmadan mat gösterecek ürün önerisi ya da uygulama tüyosu varsa duymak isterim çünkü ben ya parlıyorum ya da kuruyorum, ortasını bulamıyorum.

Kurutmadan daha mat ve pürüzsüz gösteren ürün/uygulama öneriniz var mı?

Ben “tam mat” yerine “soft matte” ürünlerle çok daha iyi anlaştım. Ayrıca mat fondöten kullanacaksam altına mutlaka hafif nemlendirici sürüp 10 dakika bekliyorum. Nemlendirici oturmadan fondöten sürünce pul pul oluyor. Pudrayı da tüm yüze değil, sadece T bölgesine çok az basıyorum. Böyle yapınca kurutmadan mat görüntü alıyorum.

Oyla 0
Cildi kurutmayan matlık için en iyi yöntem bence “parlaklığı kontrol et, nemi kesme”. Ben nem veren bir baz + üzerine soft matte fondöten kullanıyorum. Sonra pudra yerine sabitleyici sprey sıkıyorum. Sprey pudranın o kuru görüntüsünü kırıyor. Mat ama canlı bir bitiş oluyor.

Oyla 0
Ben pudrayı fırçayla sürmek yerine pufla çok az basınca daha pürüzsüz durduğunu fark ettim. Fazla pudra kurutuyor, az pudra ise parlama bırakıyor. O dengeyi yakalayınca cilt daha sağlıklı mat duruyor. Bir de pudrayı yanaklara değil sadece merkez bölgeye uyguluyorum.

Oyla 0
Mat ürünlerin pul pul göstermesinin sebebi bazen peeling eksikliği oluyor. Çok sık değil ama haftada 1 nazik peeling + iyi nemlendirme bende makyajın oturmasını çok iyileştirdi. Mat ürün bile daha düzgün duruyor. Yani ürün kadar altyapı da önemli.

Oyla 0
Ben mat görünümü fondötenle değil, güneş kremi ve bazla sağlıyorum. Mat bitişli bir güneş kremi + hafif kapatıcı + az pudra. Fondöten kullanmayınca kuruluk daha az belirgin oluyor. Bu yöntem günlükte hem mat hem de yormayan bir sonuç veriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt