Cildi Yormayan Ama Kapatıcılığı Yüksek Ürün Kullanan Var mı?

Nurgül Taş

Kayıtlı Üye
Ben normal kapatıcıları denediğimde bazen ilk başta güzel görünseler de saatler içinde çizgilere dolduğunu fark ettim. Özellikle göz altı bölgesi kuru olduğu için yoğun kapatıcılı ürünler bir süre sonra o çizgileri belirginleştiriyor, doğal olmayan bir görünüm veriyor. Bu yüzden artık cildi çok yormadan, ama kapatıcılığı yüksek ürünler arıyorum.

Bir yandan morlukları veya kızarıklıkları kapatmak istiyorum ama diğer yandan cildimde katmanlı ürün hissi istemiyorum. Bazı kapatıcılar gündelik kullanımda güzel duruyor ama kapatıcılığı yetersiz kalıyor. Kimi kapatıcılar da yoğun his veriyor ama bu sefer birkaç saat içinde sıkışma hissi yaratıyor. Bu yüzden hem hafif hem kapatıcılığı yüksek olanı bulmak benim için önemli.

Cildi yormayan kapatıcıların çoğu belki “nude” bitişli oluyor, bu da hoşuma gidiyor ama doğallığını korurken performansını da bilmek istiyorum. Sizde bu dengeyi sağlayan ürün oldu mu?

Cildi ağırlık yapmadan yüksek kapatıcılık sağlayan kapatıcı öneriniz var mı?

Ben orta kapatıcılıkta olan ama buildable olan ürünleri seviyorum. Yani ilk katta hafif olmasına rağmen ikinci katta kapatıcılığı artırabiliyorum. Bu şekilde yoğun his olmadan doğal ama etkili bir görüntü yakaladım.

Oyla 0
Ben NARS Radiant Creamy Concealer’ı seviyorum çünkü kapatıcılığı yüksek ama cildi yormuyor. Özellikle göz altı çizgilerine dolmuyor ve doğal duruyor. Sürerken de çok katmanlı his vermiyor.

Oyla 0
Maybelline Fit Me Concealer’ın kapatıcılığı bence günlük için yeterli ve yüzü yoracak kadar yoğun his bırakmıyor. Eğer daha yüksek kapatıcılık istiyorsanız, rose/beige tonlu ürünlerle renk dengesi sağladığınızda iyi sonuç alıyorsunuz.

Oyla 0
Kapatıcıyı sürmeden önce çok hafif göz altı kremi kullanıyorum. Bu sayede kapatıcı hem daha iyi yayılıyor hem de yoğun hissi azaltıyor. Genel kapatıcılığı da arttırıyor.

Oyla 0
Ben concealer paletlerinden faydalanıyorum. Renk karıştırma imkanı çok dengeli sonuç veriyor; böylece tek başına yoğun kapatıcı kullanmak yerine iki rengi harmanlayarak cildi yormadan kapatıcılığı artırıyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt