Cilt Bakım Rutinimi Oluşturmak İstiyorum Ama Nereden Başlamalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pelin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pelin

Kayıtlı Üye
Açık konuşmam gerekirse, bugüne kadar sadece yüzümü yıkayıp nemlendirici sürüyordum. Ama son zamanlarda lekeler, ton farkı, daha yorgun bir görünüm dikkatimi çekmeye başladı.

O kadar çok içerik var ki kafam allak bullak:

“Önce temizle, sonra tonik, sonra serum, sonra nemlendirici, sonra güneş kremi

Ama bu kadar katmanı cildim kaldırır mı bilmiyorum…

Yeni başlayan biri olarak hangi sırayla, hangi ürünlerle başlamam gerektiğini öğrenmek istiyorum.

Sade ama etkili bir rutin oluşturmak için nereden başlamalıyım? Siz ilk adımda ne yaptınız?

Açıkçası benim de cilt bakımı konusundaki en büyük korkum “fazla ürün cildime zarar verir mi?” endişesiydi. Hep karma bir cildim vardı ama sadece yüzümü yıkayıp geçiyordum. Sonra yanaklarımda ton farkı ve alnımda minik pütürler oluşmaya başladı. Kendimi YouTube videoları ve TikTok önerileri arasında kaybolmuş buldum. Herkes başka bir şey söylüyor. Sonunda sade bir rutinle başladım: sabah-akşam temizleyici, ardından hafif bir nemlendirici ve gündüz mutlaka güneş kremi. Bir ay içinde cildim çok daha dengeliydi. Şimdi ara sıra serum ekliyorum ama temel üçlüye sadığım. En zor kısmı değilmiş, düzenli yapmak yeterliymiş.

Oyla 0
Ben cilt bakımına birden girmeye çalışınca fena dağıldım. Temizleyici-tonik-serum-nemlendirici-güneş kremi derken cildim şoka girdi, kızarıklık ve kuruluk yaşadım. Sonra araştırırken öğrendim ki, cilt bakımına tıpkı spora başlar gibi yavaş başlamak gerekiyor. Şu an sadece 3 adım uyguluyorum: sabahları nazik bir temizleyici, hyaluronik asit içeren bir nemlendirici ve güneş kremi. Akşamları ise serum kullanmıyorum, sadece temizleyip nemlendiriyorum. Cildim dengelendiğinde bir C vitamini serumu eklemeyi planlıyorum ama şu anda sade kalmak bana çok iyi geldi. En önemlisi: her sabah ve her akşam düzenli olmak.

Oyla 0
Geri
Üst Alt