Cilt Bakım Ürünleri Birbirine Girmeye Başladı, Hangisini Ne Zaman Kullanmalıyım?

Hülya Çetin

Kayıtlı Üye
Cilt bakımına başladığımda her şey çok basitti. Bir temizleyici, bir nemlendirici… Ama zamanla serumlar, asitler, tonikler derken rafım doldu taştı. Şimdi elimde bir sürü ürün var ama hangisini ne zaman kullanmam gerektiğinden tam emin değilim. Sabah mı akşam mı, her gün mü, haftada birkaç kez mi derken iş içinden çıkılmaz hale geldi.

En çok kafamı karıştıran şey ürünlerin birbiriyle uyumu. Bazı içeriklerin birlikte kullanılmaması gerektiğini sonradan öğrendim. Retinol, C vitamini, asitler… Hepsi çok faydalı deniyor ama yanlış kombinlenince cildi yorabiliyor. Bazen “bugün hangisini sürsem” diye düşünüp hiçbir şey sürmeden bırakıyorum, bu da ayrı bir karmaşa yaratıyor.

Bir de şu var: Ne kadar çok ürün kullanırsam o kadar iyi olacakmış gibi bir algı oluşuyor. Ama bazı günler cildim hassaslaşıyor, kızarıklık oluyor ve sanırım bunun sebebi fazla yüklenmek. Sadeleşmek istiyorum ama bu sefer de “eksik mi yapıyorum” hissi geliyor.

Amacım kusursuz bir rutin değil, cildime gerçekten iyi gelen, sürdürülebilir bir düzen kurmak. Bu karmaşadan çıkanlar varsa deneyimlerini duymak isterim.

Sizce cilt bakımında ürünleri doğru sırayla ve doğru zamanda kullanmanın en pratik yolu nedir?

Ben bu karmaşayı sadeleşerek çözdüm. Sabah sadece temizleyici, nemlendirici ve güneş kremi kullanıyorum. Akşamları ise dönüşümlü olarak serumları ekliyorum. Her gün her ürünü kullanmak cildi yoruyor. Plan yapınca hem cilt rahatlıyor hem kafa karışıklığı bitiyor.

Oyla 0
Bende de aynı sorun vardı. Küçük bir kağıda haftalık plan yapıp banyoya astım. Pazartesi asit, çarşamba nem, cuma maske gibi. Böyle olunca “bugün ne sürsem” stresi kalmadı. Cildim de daha dengeli hale geldi.

Oyla 0
Dermatoloğum bana “az ama doğru” demişti. Aynı anda her içeriği kullanmak zorunda değilsin. Ben sabah koruma, akşam onarım mantığıyla ilerliyorum. Ürünleri günlere bölünce hem etkilerini daha net gördüm hem de cildim sakinleşti.

Oyla 0
Ben içerik çakışmalarını öğrendikten sonra rahatladım. Her ürün her gün kullanılmak zorunda değilmiş. Sosyal medyada gördüğümüz rutinler herkese uymuyor. Kendi cildini dinlemek en doğrusu.

Oyla 0
Bence en büyük hata her yeni ürünü hemen rutine eklemek. Ben artık yeni aldığım ürünü tek başına deniyorum. Cilt nasıl tepki veriyor bakıyorum. Bu şekilde hem ürünleri daha iyi tanıyorum hem de karışıklık olmuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt