Cilt Bakımı Yapan Kadınların Cildi Neden Daha Parlak Görünüyor?

Sude Göktaş

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda dikkatimi çeken bir şey var: Düzenli cilt bakımı yapan kadınların cildi sanki doğal bir ışık yayıyormuş gibi duruyor. Bu parlaklık makyajla alakalı bir şey değil, cilt çıplakken bile fark ediliyor. Aynaya baktığımda “benim cildim neden böyle görünmüyor?” diye sorduğum çok oldu.

İşin ilginç yanı, bu kadınların hepsinin kusursuz bir cildi yok. Bazılarının sivilcesi var, bazılarının lekesi ama yine de ciltleri canlı ve sağlıklı görünüyor. O yüzden bunun sadece genetikle açıklanamayacağını düşünüyorum. Demek ki düzenli bakım cildin genel görünümünü gerçekten değiştiriyor.

Ben de bakım yaptığım dönemlerde cildimin daha canlı göründüğünü fark ediyorum ama bu etki her zaman kalıcı olmuyor. Bazen parlaklık geliyor, bazen sönüyor. Bu da beni “parlaklık” dediğimiz şeyin tam olarak ne olduğunu sorgulamaya itiyor. Nem mi, temizlik mi, yoksa cilt bariyerinin sağlıklı olması mı bu farkı yaratıyor?

Cildin yağlı görünmesiyle sağlıklı parlaklık arasındaki farkı da ayırt etmek istiyorum. Çünkü parlak ama yağlı görünen bir ciltle, sağlıklı ve canlı görünen bir cilt aynı şey değil. O ince fark nerede başlıyor, bunu merak ediyorum.

Cilt bakımı yapan kadınların cildi neden daha parlak ve canlı görünüyor, bu görünüm nasıl sağlanıyor?

Düzenli temizleme çok fark ediyor. Gözenekler dolu olmayınca cilt daha pürüzsüz ve parlak görünüyor. Ben bunu net fark ettim.

Oyla 0
Parlaklık yağ değil, sağlık. Yağlıyken cilt parlıyor ama güzel durmuyor. Bakımlıyken ise cilt daha dengeli bir ışıltıya sahip oluyor.

Oyla 0
Düzenli cilt bakımı cildi temiz, nemli ve dengeli tutuyor. Bu da cildin ışığı daha iyi yansıtmasını sağlıyor. Parlaklığın sırrı yağ değil, sağlıklı bir cilt bariyeri.

Oyla 0
Geri
Üst Alt