Ciltte Beyaz Noktalar Neden Çıkar?

Melahat Yiğit

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda özellikle göz çevreme yakın bölgede ve yanak üstlerimde küçük beyaz noktalar oluştuğunu fark ettim. Sivilce gibi değiller, kızarık değiller ve sıkmaya çalışınca da çıkmıyorlar. Daha çok minik, sert ve deri altında gibi duruyorlar. Makyaj yapınca da daha belirgin hale geliyorlar.

İlk başta kapalı komedon sandım ama bazıları uzun süredir aynı şekilde duruyor, ne büyüyor ne küçülüyor. İnternette araştırınca milia olabileceğini okudum. Özellikle ağır göz kremleri ve yoğun nemlendiricilerin tetikleyebileceği yazıyor. Son dönemde daha yoğun içerikli bir göz kremine geçmiştim, acaba onun etkisi mi diye düşünüyorum.

Kendi kendine geçer mi yoksa mutlaka işlemle mi alınması gerekiyor bilmiyorum. Sıkmaya korkuyorum çünkü iz kalmasından çekiniyorum. Küçük gibi duruyor ama yakından bakınca beni çok rahatsız ediyor.

Ciltte oluşan küçük ve sert beyaz noktaların sebebi nedir ve nasıl geçer?

Bende de göz altıma yakın bölgede milia oluşmuştu. Aylarca geçmedi. Dermatolog küçük bir iğne ucu gibi bir işlemle aldı, birkaç dakikalık bir şeydi. Evde sıkmaya çalışmak iz bırakabiliyor, ben o riski almadım.

Oyla 0
Ağır ve yoğun kıvamlı kremler bende de beyaz nokta yapıyor. Özellikle göz çevresinde cilt daha ince olduğu için hemen tepki veriyor. Daha hafif formüllere geçince yenileri çıkmamaya başladı.

Oyla 0
Bazıları zamanla kendiliğinden kaybolabiliyor ama genelde uzun sürüyor. Ben düzenli ve çok nazik peelingle yenilerinin oluşmasını azalttım ama mevcut olanlar kolay kolay gitmedi.

Oyla 0
Ben kapalı komedon sanıp asit yüklenmiştim ama hiçbir etkisi olmadı. Sonra milia olduğunu öğrendim. O yüzden önce doğru teşhis önemli.

Oyla 0
Sıkmaya çalışmak en büyük hata. Arkadaşım denedi ve iz kaldı. Eğer çok rahatsız ediyorsa uzman müdahalesi en güvenlisi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt