Daha Az Isı Kullanarak Saçlarınızı Şekillendirmek İçin Ne Yapıyorsunuz?

Cemre Soylu

Kayıtlı Üye
Merhaba,

Saçımı her gün düzleştirici ya da maşa ile şekillendirdiğim dönemlerde ciddi yıpranma yaşadım. Son 3 aydır ısıya maruz bırakmadan şekillendirme yöntemlerini araştırıyorum. Isısız bigudi, örgü ile dalga ve saç bantlarıyla yapılan overnight curls denemeleri yaptım. Sonuçlar fena değil ama bazı günler istediğim gibi olmuyor.

Ayrıca kuaförüm, infrared saç şekillendiriciler gibi düşük ısı teknolojilerini önerdi. Henüz denemedim ama yorumları olumlu.

Siz saçınıza şekil verirken daha az ısı kullanmak için hangi yöntemleri tercih ediyorsunuz?

Saçlarımı şekillendirmek için önceden her gün maşa kullanırdım ve ciddi yıpranma yaşadım. Şimdi ısısız bigudilerle uyumayı tercih ediyorum. Saçımı hafif nemliyken bigudilere sarıyorum, sabah doğal ve yumuşak dalgalarla uyanıyorum. Bazen de saçımı örüp yatıyorum. Hem uğraşsız hem de saçım çok daha sağlıklı kaldı. Eskiden kopma ve kırık çok olurdu, şimdi çok daha az.

Ben infrared saç kurutma makinesi kullanmaya başladım. Daha düşük ısıyla kurutuyor ama çok hızlı bitiriyor. Şekillendirme kısmında ise sadece saç köpüğü ve fön fırçası kullanıyorum. Maşayı tamamen bıraktım. Hem zamandan kazanıyorum hem de saçımın uçları artık eskisi gibi yanık görünmüyor.

Geri
Üst Alt