Dudak Dolgusu Sonrası Morluk Normal Mi?

Selin Aydın

Kayıtlı Üye
Dudak dolgusu yaptırdıktan sonra ilk birkaç gün genellikle küçük morluklar ya da renk değişimleri olabiliyor. İşlem sırasında iğne kullanıldığı için, o bölgedeki ince damarların zedelenmesi oldukça normal. Özellikle cildi hassas olanlarda bu morluklar biraz daha belirgin olabiliyor. Ama moral bozacak bir durum değil; birkaç gün içinde geçiyor.

Morarma genelde ikinci gün en belirgin hâlini alıyor, sonra rengi koyu kırmızıdan mora, oradan sarı-yeşil tonlarına dönüyor. Bu aslında iyileşme sürecinin doğal bir parçası. İlk günlerde sıcak duş, spor, sauna gibi aktivitelerden uzak durmak çok önemli çünkü sıcaklık dolaşımı artırarak morluğu daha görünür hâle getirebiliyor.

Soğuk kompres uygulamak, morluğu hem hafifletiyor hem de şişliği azaltıyor. Direkt buz koymamak gerekiyor; ince bir bezle dudak üzerine kısa aralıklarla tutmak yeterli. Ayrıca Arnica krem ya da vitamin K içeren ürünler iyileşme sürecini hızlandırıyor. Genelde beş-altı gün içinde tamamen geçiyor.

Yani evet, dolgu sonrası morarma normal bir süreç. Sadece sabırlı olmak ve bölgeyi zorlamamak gerekiyor.

Senin de başına geldi mi?

Morluk süresini kısaltmak için ne işe yaradığını fark ettin?

İlk yaptırdığımda morluk baya belirgindi, özellikle alt dudakta. Üç gün buz tuttum, dördüncü gün rengi açıldı. Arnica krem gerçekten işe yarıyor, tavsiye ederim.

Oyla 0
Bende de morluk oldu ama ikinci günden sonra sararmaya başladı. Güneşten uzak durmak çok önemliymiş, sıcak hava morluğu uzatıyor. Beşinci gün tamamen geçti.

Oyla 0
Cildim çok ince olduğu için hemen morardı. Soğuk kompres yaptım, sabah akşam C vitamini takviyesi aldım. Renk hızlı açıldı, bir haftada tamamen normale döndü.

Oyla 0
Morarma bende de oldu, özellikle dudak köşelerinde. Doktor Arnica jel önerdi, gerçekten toparlanmayı hızlandırdı. Üçüncü gün gözle görülür fark vardı.

Oyla 0
İlk gün panik olmuştum ama herkesin dediği gibi geçiciymiş. Sadece dudaklara dokunmamak ve sabırlı olmak gerekiyor. Birkaç gün sonra dolgunluk oturunca her şeye değiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt