Dudak Dolgusu Sonrası Şişlik ve Morluk Nasıl Azaltılır?

Yasemin Acar

Kayıtlı Üye
Dudak dolgusu yaptırdıktan sonraki ilk günler genelde biraz sabır gerektiriyor. Hafif şişlik ve morluk neredeyse herkeste oluyor, çünkü işlem sırasında iğneyle dokuya müdahale ediliyor. Özellikle ilk 48 saat en hassas dönem. Ama doğru bakımla bu süreci çok daha konforlu atlatmak mümkün.

İlk yapılması gereken şey, dudaklara soğuk kompres uygulamak. Ancak buzu direk cilde değil, ince bir bezin içine sararak kısa aralıklarla tutmak gerekiyor. Bu hem morluğu azaltıyor hem de şişliği yatıştırıyor. Ilk gün sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durmak çok önemli, çünkü sıcaklık dolgunun yayılmasına ve ödemin artmasına neden olabiliyor.

Uyurken yüksek yastıkta yatmak da ödemin azalmasına yardımcı oluyor. Dudağı fazla oynamamak, bastırmamak, masaj yapmamak gerekiyor. Eğer morarma belirginse Arnica krem veya vitamin K içeren ürünler süreci hızlandırıyor. C vitamini desteği almak da damar onarımını destekliyor.

Morluk ve şişlik genelde üçüncü günden itibaren azalmaya başlıyor, bir hafta içinde tamamen geçiyor.

Senin deneyimin nasıldı?

Şişliği ya da morluğu en hızlı şekilde geçiren yöntem sence neydi?

Buz kompresi gerçekten mucize. İlk gün her iki saatte bir yaptım, ikinci gün şişlik ciddi şekilde indi. Beşinci gün tamamen geçmişti, dudaklar yumuşacık oldu.

Oyla 0
Doktorum Arnica krem önerdi, akşamları sürdüm. Hem morluk hem şişlik azaldı. Ilık duş yerine ılık suyla yüzümü yıkadım, sıcak her şeyi erteledim. Çok işe yaradı.

Oyla 0
Yüksek yastıkta uyumak çok fark ettiriyor. İlk gece normal yattım, sabah şişti. Sonraki gün başımı yüksek tuttum, ödem yarıya indi. Küçük ama etkili detay.

Oyla 0
C vitamini tableti kullandım, morluk hızlı geçti. Ayrıca yeşil çay poşetlerini soğutup kısa süre dudak üstüne koydum, ferahlık hissi çok iyi geliyor.

Oyla 0
Bende morluk 4 gün sürdü ama sabırla geçiyor. Buz, Arnica ve su içmek üçlüsü gerçekten işe yarıyor. Şimdi dudaklar tam istediğim gibi duruyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt