Duştan Sonra Cilt Neden Hemen Kuruyor, Ne Kullanmalı?

Zeynep Doğan

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda duş aldıktan hemen sonra cildimde inanılmaz bir kuruluk ve gerginlik hissi oluyor. Özellikle bacaklarımda ve kollarımda sanki cildim çatlayacak gibi. Hemen vücut kremi sürmezsem kaşınma başlıyor. Eskiden böyle değildi, son birkaç aydır bu durum arttı.

Su sıcaklığını düşürmeyi denedim ama çok fark etmedi. Duş jelleri de işe yaramıyor, bazıları kokusu güzel ama cildimi daha da kurutuyor. Artık duş almak keyif yerine bir zorunluluk gibi geliyor. Özellikle kış aylarında cildim neredeyse pul pul dökülüyor. Sanırım cilt bariyerim iyice zayıfladı.

Bir arkadaşım “duştan çıkar çıkmaz, cilt hafif nemliyken yağ sür” dedi. Gerçekten etkili gibi ama hangisinin uzun süre nem sağladığını bilmiyorum. Market ürünleri kısa süre nemlendiriyor, sonra yine kuruluk başlıyor. Artık kalıcı çözüm istiyorum.

Sizce duş sonrası kuruluk neden olur? Gerçekten hangi ürün cildi uzun süre nemli tutuyor?

Benim cildim de çok kuru. Doktorum sıcak suyun cilt bariyerini bozduğunu söylemişti. Ilık suyla duş alıp, çıkınca hemen bebek yağı sürüyorum. Cilt nemliyken uygulamak fark yaratıyor.

Oyla 0
Duşta kullanılan sabunlar da önemli. Ben sülfatsız duş jeline geçtim, kuruluk azaldı. Üzerine Shea yağı içeren vücut kremi kullanıyorum, gün boyu nemli kalıyor.

Oyla 0
Kışın her duş sonrası vücut yağı kullanmak şart. Özellikle badem yağı çok etkili. Hafif nemliyken sürüyorum, cildim yumuşacık oluyor. Düzenli kullanımda fark ediliyor.

Oyla 0
Ben kuru cilt için Nivea Body Milk kullanıyorum. Uygulaması kolay ve emilimi güzel. Her duş sonrası sürünce cilt artık gergin hissettirmiyor. Sürekli kullanımda gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Cilt kuruluğunun sebebi bazen suyun kireci oluyor. Ben duş filtresi kullanmaya başladım, fark inanılmaz. Cildim artık eskisi kadar kurumuyor. Üzerine de hindistan cevizi yağı sürüyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt