Saçlarım Duştan Sonra Avuç Avuç Geliyor, Ne Yanlış Yapıyorum?

İlay Vatansever

Kayıtlı Üye
Duş almak eskiden günün en rahatlatıcı anlarından biriydi, şimdi ise içimde hafif bir sıkıntıyla giriyorum banyoya. Saçımı yıkarken elimin arasında kalan telleri gördükçe ister istemez geriliyorum. Her seferinde “bu kadar da olmamalı” diye düşünüyorum ama manzara pek değişmiyor. Özellikle saçlarım ıslakken dökülme daha yoğunmuş gibi görünüyor ve bu da beni daha çok korkutuyor.

Gün içinde de saç dökülmesi var ama duşta yaşanan bambaşka bir his. Sanki gün boyu dökülecek saçların hepsi o anda geliyormuş gibi. Duştan sonra gideri temizlemek bile moralimi bozuyor. Kendimi sürekli neyi yanlış yaptığımı düşünürken buluyorum. Acaba saçımı fazla mı sert yıkıyorum, su çok mu sıcak, yoksa kullandığım ürünler mi uygun değil?

Son zamanlarda hayatım biraz düzensizdi. Uyku saatlerim kaydı, stres arttı, bazen öğün atladığım bile oldu. Bunların vücutta bir karşılığı olduğunu biliyorum ama yine de bu görüntü insanı endişelendiriyor. İnternette okuduklarım ise bazen içimi rahatlatmak yerine daha da kafa karıştırıyor.

Bu noktada kafamdaki tek şey, bunun gerçekten geçici bir süreç mi yoksa müdahale edilmesi gereken bir durum mu olduğu.

Bu kadar yoğun saç dökülmesi yaşayıp sonradan nedenini anlayan ya da toparlayan oldu mu, neyi yanlış yaptığımı nasıl fark ettiniz?

Bende mevsim geçişinde aynı şekilde oldu. Duşta çok korkutucu görünüyordu ama yaklaşık bir ay sonra kendiliğinden azaldı. O süreçte saçı nazik yıkamak gerçekten fark ettirdi.

Oyla 0
Saçımı çok sıcak suyla yıkadığımı fark ettim. Ilık suya geçince ve ovalamayı bırakınca dökülme belirgin şekilde azaldı. Küçük alışkanlıklar büyük fark yaratabiliyor.

Oyla 0
Kan tahlili yaptırdım, demir eksikliği çıktı. Takviye başladıktan sonra duşta dökülen saç miktarı ciddi şekilde azaldı. Görüntü yanıltıcıymış ama sebep önemliymiş.

Oyla 0
Geri
Üst Alt