Saçlarım Duştan Sonra Parlak Ama Kuruyunca Matlaşıyor, Sebebi Ne Olabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Belkıs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Belkıs

Kayıtlı Üye
Duştan çıktıktan sonra saçlarıma baktığımda “tamam, toparlamış” diyorum. Islakken parlak, düzgün ve canlı duruyor ama saçlarım tamamen kuruduğunda sanki o parlaklık buharlaşıyor. Kuruyunca mat, sönük ve biraz da cansız bir görüntü ortaya çıkıyor. Bu fark beni gerçekten düşündürüyor.

İlk başta bunun normal olduğunu sandım ama neredeyse her yıkamada aynı şeyi yaşayınca kafama takılmaya başladı. Islakken iyi görünüp kuruyunca matlaşıyorsa, demek ki saçın içinde bir eksiklik var diye düşünüyorum. Nem mi yetmiyor, protein mi eksik, yoksa kullandığım ürünler yüzeysel mi etki ediyor emin olamıyorum.

Duş sonrası ürün kullanıyorum ama bazen daha da ağırlaştırıyor. O yüzden nerede yanlış yaptığımı anlamaya çalışıyorum.

Duştan sonra parlak olup kuruyunca matlaşan saç sorununu yaşayan ve sebebini çözen var mı?

Benim saçlarım da ıslakken çok güzel durup kuruyunca matlaşıyordu. Meğer saçımın nemi tutamıyormuş. Nemlendirici ama hafif ürünlere geçince bu fark biraz azaldı.

Oyla 0
Bende sorun fazla arındırıcı şampuanmış. Saçı temizliyor ama kuruyunca mat bırakıyormuş. Daha nazik bir şampuana geçince saçımın kuru hali de daha parlak oldu.

Oyla 0
Islakken saçlar doğal olarak parlak duruyor, o yüzden kuruduktan sonraki görüntü daha gerçekçi aslında. Ama çok fark varsa bu genelde saçın yıpranmış olduğunu gösteriyor.

Oyla 0
Durulanmayan krem kullanmaya başlayınca kuruyken de saçlarım daha canlı durmaya başladı. Önceden sadece duşta bakım yapıyordum, meğer sonrası da önemliymiş.

Oyla 0
Ben saçımı havluyla sertçe kuruluyordum. Bunu bırakınca bile fark oldu. Mikrofiber havluya geçince saçım daha az kabardı ve matlık azaldı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt