Saçlarım Duştan Sonra Çok Karışıyor, Açmak Neredeyse İşkenceye Dönüştü!

Yudum Taşdelen

Kayıtlı Üye
Duştan çıktığım anda saçlarımın birbirine dolandığını fark etmek artık rutinim oldu. Daha havluyla bile kurularken karışıklık hissediyorum. Normalde saçım böyle değildi; çok çabuk açılırdı ama son haftalarda tarak bile içinden zor geçiyor. Ne yağlar ne kremler tam anlamıyla işe yarıyor. Sanki saç telleri daha pütürlü hale gelmiş gibi.

Su sıcaklığını düşürdüm, tarama şeklini değiştirdim, hatta farklı saç kremleri denedim ama yine de çözüm bulmak zor. Saçın ıslakken bu kadar karışması hem zaman alıyor hem de kopmaya neden oluyor. Aynı sorunu yaşayanların deneyimlerini duymak bana iyi gelecek.

Duştan sonra aşırı karışan saçlar için sizde en işe yarayan yöntem ne oldu?

Benim saçım da sürekli karışıyordu ve sebebi havluyla sert kurulamammış. Mikrofiber havluya geçince ve saçımı ovalamak yerine hafifçe sıkarak kurutunca karışıklık büyük ölçüde azaldı. Tarama sürem bile yarıya indi.

Ben saç kremimi çok hızlı duruladığımı fark ettim. Biraz daha bekletince ve geniş dişli tarak kullanınca karışıklık neredeyse tamamen ortadan kalktı. Ayrıca taramayı saç ıslakken değil, hafif nemliyken yapmak çok işe yarıyor.

Bendeki çözüm durulanmayan sprey krem oldu. Duştan sonra birkaç fıs sıkınca saç telleri daha kaygan oluyor ve kolay açılıyor. Kopmalar ciddi şekilde azaldı. Çok yoğun olmayan bir ürün seçmek daha iyi sonuç veriyor.

Isı kullanımını azaltınca saçlarım yumuşadı ve karışma azaldı. Meğer sürekli fön çekmek telleri sertleştirip pütürlü hale getiriyormuş. Bir süre ısıdan uzak durup nem maskesi yapınca belirgin şekilde düzeldi.

Saçımı yukarıdan değil uçlardan başlayarak taramaya başladığımda her şey değişti. Eskiden tepeden taradığım için düğümler daha kötü hale geliyordu. Küçük bir teknik değişikliği bile taramayı çok daha kolaylaştırabiliyor.

Geri
Üst Alt