Eczanede Yapılan Saç Karışımı Dökülmeyi Durdurur Mu?

Nurettin Tokgöz

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç dökülmem belirgin şekilde artınca farklı çözüm arayışlarına girdim. Minoksidil ya da ilaç kullanmak istemediğim için daha “hafif” görünen yöntemlere bakıyorum. Bu sırada eczanelerde hazırlanan saç karışımları karşıma çıktı. Bazı eczacılar bu karışımların dökülmeyi yavaşlattığını, saç köklerini güçlendirdiğini ve düzenli kullanımda fark edildiğini söylüyor.

İçeriğinde vitaminler, bitkisel özler ve bazen saç derisini besleyen maddeler olduğu anlatılıyor. Kulağa mantıklı geliyor ama iş pratiğe gelince kafam karışıyor. Forumlarda kimi “dökülmem ciddi azaldı” diyor, kimi ise “hiçbir etkisini görmedim” yazmış. Bu kadar zıt yorum olunca insan neye inanacağını şaşırıyor. Ayrıca yanlış bir karışımın saç derisine zarar verme ihtimali de aklıma takılıyor.

Şu an aktif dökülme yaşıyorum ve bunu en azından yavaşlatmak istiyorum. Mucize beklemiyorum ama gerçekten işe yarıyorsa denemek isterim. Kullananların gerçek deneyimi benim için çok önemli.

Eczanede yapılan bu saç karışımları gerçekten saç dökülmesini durdurabiliyor mu, kullananlar ne yaşadı?

Ben yaklaşık iki ay eczanede hazırlanan bir karışımı kullandım. Dökülme tamamen durmadı ama belirgin şekilde azaldı diyebilirim. Özellikle duşta elime gelen saç miktarı azaldı. Tam çözüm değil ama destekleyici etkisi olduğunu hissettim.

Oyla 0
Açıkçası bende pek işe yaramadı. Dökülme aynı şekilde devam etti. Saç derimde biraz rahatlama oldu ama dökülme konusunda beklentimi karşılamadı. Genetik dökülme varsa bu tarz karışımların çok güçlü olmadığını düşünüyorum.

Oyla 0
Benim dökülmem stres kaynaklıydı. Eczane karışımını kullandıktan sonra dökülme azaldı ama bunun ne kadarının karışımdan, ne kadarının stresin azalmasından kaynaklandığını ayırt etmek zor. Yine de olumsuz bir etkisini görmedim.

Oyla 0
Kullandığım karışım saç derimde kaşıntıyı ve yağlanmayı azalttı. Bu da dolaylı olarak dökülmeyi biraz yavaşlatmış olabilir. Ama “dökülmeyi tamamen durdurur” demek bana doğru gelmiyor. Destek ürünü olarak bakmak lazım.

Oyla 0
Bence eczane karışımları dökülmeyi tek başına durdurmaz ama süreci yavaşlatabilir. Özellikle erken dönemde faydası olabilir. İleri seviye genetik dökülmede beklenti düşük tutulmalı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt