Eczanede Yapılan Saç Karışımı Gerçekten Saç Çıkarıyor Mu?

İsmail İpek

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçla ilgili araştırma yaparken eczanelerde hazırlanan saç karışımları sık sık karşıma çıkmaya başladı. Bazı eczacılar bu karışımların saç köklerini uyardığını, dökülmeyi azalttığını hatta yeni saç çıkışını desteklediğini söylüyor. İçeriğinde vitaminler, bitkisel özler ve bazen minoksidil benzeri maddeler olduğu anlatılıyor. Kulağa umut verici geliyor ama gerçekten saç çıkardığına dair net bir şey bulmak zor.

Saç ekimi yaptırmadım ama dökülmem var ve saçlarım seyrekleşti. Bu yüzden bu tarz karışımlar benim için cazip. Ancak forumlarda okudukça kafam daha da karışıyor. Kimisi “kullandım, bebek saçlar çıktı” diyor, kimisi ise “hiçbir fark görmedim” diye yazmış. Hangisi gerçek deneyim, hangisi abartı anlamak zor. Boşuna umutlanmak istemiyorum ama tamamen göz ardı etmek de istemiyorum.

Eczanede yapılan bu saç karışımları gerçekten yeni saç çıkmasını sağlıyor mu, yoksa sadece var olan saçı mı destekliyor?

Ben yaklaşık üç ay eczanede hazırlanan bir karışımı kullandım. Yeni saç çıkışı gibi bir mucize görmedim ama mevcut saçlarım biraz daha güçlü durmaya başladı. İnce telli saçlarımda hafif kalınlaşma oldu. Saç çıkarmaktan çok destekleyici diyebilirim.

Oyla 0
Açık konuşayım, bende yeni saç çıkarmadı. Ama saç derimdeki kaşıntıyı ve dökülmeyi azalttı. Eczacım da zaten “saç çıkarır” demedi, süreci destekler dedi. Beklenti buna göre olursa hayal kırıklığı olmaz.

Oyla 0
Kullandığım karışımın içeriği çok yoğundu, biraz da saç derimi tahriş etti. Bıraktım. O yüzden her karışım herkese uygun olmayabilir. Saç çıkarmaktan ziyade dikkatli olunması gereken ürünler bence.

Oyla 0
Bende minik bebek saçlar gibi şeyler çıktı ama bunun karışımdan mı yoksa zaten olacak olan süreçten mi kaynaklandığını ayırt etmek zor. Net konuşmak zor ama tek başına mucize beklememek lazım.

Oyla 0
Bence eczane karışımları saç çıkarmaz ama saçın genel sağlığını destekleyebilir. Genetik dökülmeyi durdurmasını beklemek gerçekçi değil. Destek ürünü olarak düşünmek daha doğru. Çünkü herkesin saç yapısı farklı ve her karışım kişiye özel fayda sağlayacak diye bir garanti yok :)

Oyla 0
Geri
Üst Alt