Ekimden Sonra Uçak Yolculuğu Ne Zaman Yapılmalı?

Hilmi Selimoğlu

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz hafta saç ekimi operasyonumu yaptırdım ve şehir dışında yaşadığım için uçakla dönmem gerekiyor. Doktorum, uçak yolculuğunun ekim sonrası ilk günlerde riskli olabileceğini söyledi. Bunun sebebi, uçak kabinindeki basınç değişimi ve uzun süreli oturmanın kafa bölgesindeki ödem ve kan dolaşımını etkileyebilmesiymiş.

Araştırdığım kadarıyla, bazı doktorlar operasyonun hemen ertesi günü uçuş yapılabileceğini söylerken, bazıları 3-5 gün beklenmesini öneriyor. Bekleme süresinin en önemli nedeni, ilk günlerde köklerin çok hassas olması ve küçük darbelerin bile ekim sonucunu olumsuz etkileyebilmesi. Ayrıca uçuş sırasında başa yanlışlıkla temas etme riski, özellikle dar koltuklu uçaklarda daha fazla.

Bir diğer konu ise şişlik. Ekim sonrası ödem genellikle 2-4 gün içinde en yoğun seviyeye ulaşıyor. Uçak yolculuğu bu sürede yapılırsa ödemin artma ihtimali bulunuyor. Bu yüzden birçok kişi uçmadan önce ödemin azalmasını beklemeyi tercih ediyor.

Ben de hem köklerin güvenliği hem de konfor açısından ne kadar beklemem gerektiğini merak ediyorum. Siz ekim sonrası ne zaman uçak yolculuğu yaptınız?

Ben ekimden 4 gün sonra uçtum. O zamana kadar ödemim büyük oranda geçmişti. Uçuş sırasında başımın hiçbir yere temas etmemesi için çok dikkat ettim. Geniş koltuk seçmek ve yastıkla başı desteklemek çok işe yarıyor.

Oyla 0
Ben biraz acele edip 2. gün uçtum. Sorun yaşamadım ama ödemim biraz arttı. Doktorum, aslında 5-7 gün beklemenin en güvenli seçenek olduğunu söyledi. Şimdi olsa o tavsiyeye uyardım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt