El Üstümdeki Kuruluk Ne Yapsam Geçmiyor, Gece Boyunca Etki Eden Ürün Var mı?

Vildan

Kayıtlı Üye
Özellikle kışın ama bazen yazın da tekrarlayan bir sorunum var: el üstümdeki kuruluk. Kremler sürüyorum, anlık yumuşatıyor ama birkaç saat sonra yine pul pul. Özellikle el yıkadıktan sonra ellerim çatlamış gibi oluyor. Bazen kızarıklık, bazen hafif yanma bile hissediyorum.

Gece yatmadan önce el kremi sürüp pamuklu eldiven takarak uyumayı denedim ama her seferinde ellerimin sabaha kadar nemli kalmadığını fark ettim. Nemlendiriciler ya yüzeyde kalıyor ya da çok çabuk emiliyor. Özellikle gece boyu etki eden, sabaha yumuşacık yapan bir ürün arıyorum.

Gerçekten işe yarayan bir el bakım rutini ya da ürün öneriniz varsa, çok duymak isterim. Cildim çok kuru değil ama ellerim sürekli çatlak gibi görünüyor. Bu sorunla başa çıkabilen oldu mu?

El üstü kuruluğu benim de yıllardır süren derdim. En iyi çözümü shea butter bazlı bir el kreminde buldum. Gece kalın tabaka halinde sürüp pamuklu eldiven takıyorum. Sabah yumuşacık uyanıyorum. Bir de gün içinde sabun değişikliği yapmak çok fark ettirdi, sabun cildi mahvedebiliyor.

Oyla 0
Elim sürekli kuruluktan çatlayıp acıyordu. Gece yatarken gliserin + zeytinyağı karışımı sürüp streç filmle sardım birkaç gece. Resmen çatlakları onardı. Gündüzleri de SPF içeren el kremi kullanıyorum çünkü güneş de el üstünü kurutuyor, hep unutuluyor bu detay.

Oyla 0
Geri
Üst Alt