Elim Titremeden Eyeliner Çekmenin Bir Püf Noktası Var Mı?

Hacer Mısırlı

Kayıtlı Üye
Eyeliner çekmeye başlarken en büyük sorunum elimdeki titreme oluyor. Daha çizgiye dokunduğum anda sanki elim bana ait değilmiş gibi hareket ediyor. Özellikle ince ve net bir eyeliner istediğim günlerde bu durum daha da sinir bozucu hale geliyor. Elim titredikçe çizgi kalınlaşıyor, kontrolsüz bir şekil alıyor ve sonuçta silip baştan yapmak zorunda kalıyorum.

Aslında makyaj yaparken acele etmiyorum ama eyeliner söz konusu olunca ister istemez geriliyorum. Bu da titremeyi daha da artırıyor olabilir. Aynaya çok yaklaşıyorum, nefesimi tutuyorum, bazen kolumu havada bırakıyorum. Hepsini denedim ama hangisi doğru, hangisi yanlış emin değilim. Video izlerken insanlar o kadar rahat çekiyor ki, bende neden olmuyor diye düşünüyorum.

Kalem eyeliner ile biraz daha rahatım ama likit eyeliner’da titreme daha net belli oluyor. Belki de sorun üründen çok benim duruşum ya da tekniğimdir. Küçük bir alışkanlık değişikliğiyle bu sorun çözülebilecekse bilmek isterim. Mükemmel eyeliner derdim yok, sadece titremeden, temiz bir çizgi çekebilmek istiyorum.

Eyeliner çekerken el titremesini azaltmak için gerçekten işe yarayan bir püf noktası var mı?

Ben dirseğimi mutlaka sabit bir yere dayıyorum. El havadayken titreme çok artıyor. Elimi yanağıma ya da masaya yaslayınca çizgi çok daha kontrollü oluyor. Bunu fark ettikten sonra eyeliner çekmek benim için daha az stresli hale geldi.

Oyla 0
Nefes tutmak yerine yavaş yavaş nefes alıp vererek çekiyorum. Nefesimi tuttuğumda elim daha çok titriyormuş. Bir de tek hamlede çekmek yerine kısa kısa çizgilerle ilerlemek gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Aynaya çok yaklaşmayı bıraktım ve bu ciddi fark yarattı. Biraz geri çekilip elimi yüzüme dayayarak çekiyorum. El sabitlenince titreme de azalıyor, çizgi daha düzgün oluyor.

Oyla 0
Kalem eyeliner ile pratik yapıp sonra likite geçmek bana çok yardımcı oldu. El alıştıkça titreme azalıyor. İlk başlarda zorlanmak çok normalmiş, bunu kabul edince daha rahatladım.

Oyla 0
Ben acele ettiğimde asla düzgün çekemiyorum. Sakin bir anda, baskı hissetmeden çektiğimde elim daha az titriyor. Ruh hali bile eyeliner’ı etkiliyor bence.

Oyla 0
Geri
Üst Alt