Epilasyon Sonrası Hangi Krem Kullanılmalı? En İyi Tavsiyeler Neler?

Deren Aksoy

Kayıtlı Üye
Uzun süredir epilasyon yapıyorum ama bir türlü epilasyon sonrası bakım işini tam oturtamadım. Özellikle son birkaç aydır cildim eskisinden çok daha hassas davranmaya başladı ve bu durum beni biraz tedirgin ediyor. Epilasyonu yaptıktan sonra ilk 10–15 dakika herhangi bir sorun olmuyor ama sonrasında yanma, gerilme ve hafif kızarıklık başlıyor. O an elim ayağıma dolanıyor çünkü ne sürsem karar veremiyorum. Bir süre soğuk kompres yaptım, biraz işe yaradı ama kalıcı bir rahatlama sağlamadı.

Eczaneye gidip birkaç farklı krem denedim. Aloe vera içeren bir ürün aldım ama nedense bende beklediğim etkiyi vermedi; hafif bir rahatlama oldu ama kızarıklığı pek azaltmadı. Panthenol içeren başka bir ürün denedim, o biraz daha iyi geldi ama her seferinde aynı sonucu vermiyor. Sanki cildim bazı günler kabul ediyor, bazı günler “Hayır, bugün olmaz” diyor gibi. Bu yüzden net bir ürün rutini oturtamadım.

Yüzümde değil ama özellikle bacak bölgemde bu problem daha belirgin. Epilasyon sonrası “Şunu sür, hemen geçiyor” dedikleri mucize bir krem var mı gerçekten? Yoksa herkes kendi cilt tipine göre zamanla mı keşfediyor? Çok yoğun, yağlı kremler bende ters etki yapıyor; gözeneklerim kapanıyor ve daha çok tahriş hissi oluşuyor. Daha hafif, su bazlı veya yatıştırıcı içerikli ürünlerin daha iyi geleceğini düşünüyorum ama neye yönelmem gerektiği konusunda kararsız kaldım.

Bu yüzden gerçekten deneyen, işe yaradığını gören varsa tecrübesini duymak isterim. Sizce epilasyon sonrası için en etkili, yanmayı ve hassasiyeti en hızlı azaltan krem hangisi?

Çözüm
Benim için tek işe yarayan ürün aloe veralı jel formunda olan bir kremdi. Normal kremler bende daha çok ağırlık yapıyordu ama jel çok hızlı emildiği için hem serinletiyor hem de kızarıklığı ciddi anlamda azaltıyordu. Özellikle yazın epilasyon yaptıktan sonra buzlu uygulama + jel kombinasyonu mucize gibi geliyor. Belki sende de benzer etki yaratabilir, çok yoğun ürünlerden uzak durmak işe yarıyor.
Ben de bir dönem senin yaşadığın şeyin aynısını yaşadım. Epilasyondan sonra özellikle bacak bölgem hep kızarıyor, bazen küçük noktalar bile çıkıyordu. En sonunda parfümsüz, su bazlı bir panthenol kremde rahatlama buldum. Sürdükten sonra birkaç dakika içinde yanma azalıyor. Ama bence en önemli nokta epilasyondan hemen sonra değil, 10 dakika bekledikten sonra sürmek. Böyle yapınca daha iyi sonuç aldım.

Oyla 0
Benim için tek işe yarayan ürün aloe veralı jel formunda olan bir kremdi. Normal kremler bende daha çok ağırlık yapıyordu ama jel çok hızlı emildiği için hem serinletiyor hem de kızarıklığı ciddi anlamda azaltıyordu. Özellikle yazın epilasyon yaptıktan sonra buzlu uygulama + jel kombinasyonu mucize gibi geliyor. Belki sende de benzer etki yaratabilir, çok yoğun ürünlerden uzak durmak işe yarıyor.

Oyla 0
Çözüm
Ben panthenol ve çinko karışımlı bir krem kullanıyorum. İlk sürdüğümde biraz yapışkan geliyor ama 5–10 dakika sonra tamamen emiliyor ve gerilme hissini alıyor. İçeriği temiz olduğu için bende iritasyon da yapmadı. Aslında birkaç ürün denedim ama en uzun süreli rahatlamayı bununla yaşadım. Herkesin cildi farklı ama hassas ciltlerde çinko içerikleri genelde iyi sonuç veriyor.

Oyla 0
Senin anlattığın durum bana çok tanıdık geldi. Bir ara ben de “Bu kızarıklık hiç geçmeyecek herhalde” diye düşünüyordum. Sonradan öğrendim ki epilasyondan hemen sonra sıcak duş almak bile durumu kötüleştiriyor. Ben soğuk suyla duş alıp sonra centella içeren hafif bir krem kullanmaya başladım. O gerginlik hissi çok daha hızlı azaldı. Belki uygulama zamanlamanı değiştirmen bile fark ettirir.

Oyla 0
Geri
Üst Alt