Erkekler İçin En Çok Tercih Edilen Saç Stilleri

Selim Haktan

Kayıtlı Üye
Selam millet,

Saç kestirme zamanı yaklaşınca hep aynı soruyla karşı karşıya kalıyorum: “Hangi model bana gider?” 🤔 Son birkaç yıldır erkek saç modasında inanılmaz bir çeşitlilik var. 2025’e geldiğimizde ise kuaförüm bana özellikle fade kesimler, kısa sides – uzun üst kombinleri ve doğal bırakılan orta uzun saçların çok popüler olduğunu söyledi.

Ama işin garip tarafı şu: Herkesin yüz tipi farklı. Örneğin benim yüzüm biraz yuvarlak, bazı kesimler bana hiç yakışmıyor. Özellikle sosyal medyada çok gördüğümüz skin fade modelleri bazılarına çok iyi gidiyor, bazılarına hiç uymuyor. Ayrıca sakal ile uyumu da çok önemli.

Benim merak ettiğim, erkekler arasında şu an en çok tercih edilen saç stilleri hangileri? Günlük kullanımda pratik olan, iş hayatında da fazla sırıtmayan modelleri özellikle duymak isterim.

Ben İstanbul’da yaşıyorum, kuaförümle sürekli saç modellerini konuşuyoruz. Şu an en çok yaptıkları kesim kesinlikle mid fade + kısa üst. Hem temiz duruyor hem de kolay şekilleniyor. İş hayatında da spor kombinlerle de uyum sağlıyor. 2025’te erkekler arasında en güvenli tercih bu gibi görünüyor.

Oyla 0
Ben biraz daha uzun saç seviyorum. Son dönemde medium length doğal kesimler çok moda oldu. Özellikle yanları çok kısa yapmadan üstü hafif dalgalı bırakmak oldukça trend. Saçıma çok ürün kullanmadan şekil alıyor. Bence doğal bırakılan orta uzun modeller 2025’te daha da yaygınlaşacak.

Oyla 0
Benim dikkatimi çeken şey şu: Son dönemde herkes daha doğal saçlara yöneldi. Aşırı şekillendirilmiş saçlar yerine “az ürün, çok doğal görünüm” trend oldu. Özellikle orta uzunluktaki erkek saçları bu yıl çok konuşuluyor. Kadınlarda ise doğal ışıltılı boyalar ön planda.

Oyla 0
Çevremde gençler arasında en çok tercih edilen model erkeklerde textured crop, kadınlarda ise uzun katlı saçlar. Renklerde küllü kahveler çok moda. Ayrıca saç ekimi yaptıran tanıdıklarım daha çok orta uzunlukta ve doğal kesimlere yöneliyor. Sanırım herkes hem modaya hem de kullanışlılığa bakıyor.

Oyla 0
Bence 2025’in en büyük farkı, hem erkeklerde hem kadınlarda “kişiselleştirilmiş modeller”in öne çıkması. Yani tek bir trend yok, herkes yüz tipine göre uyarlıyor. Ama genel olarak erkeklerde fade hâlâ çok popüler, kadınlarda ise katlı ve dalgalı saç kesimleri daha çok tercih ediliyor.

Oyla 0
Son yıllarda gördüğüm en büyük trendlerden biri de fade + sakal uyumu. Sadece saç değil, sakal ile beraber bütünlük oluşturmak önemli hale geldi. Özellikle iş dünyasında da sosyal hayatta da şık duruyor. Bence 2025’te erkekler arasında en çok tercih edilen stillerden biri bu uyum olacak.

Oyla 0
Geri
Üst Alt