Erkekler İçin Günlük Kişisel Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Hakkı Demir

Kayıtlı Üye
Bir süredir kendime düzenli bir kişisel bakım rutini oturtmaya çalışıyorum ama nereden başlasam tam emin olamıyorum. Sabah kalkınca yüz yıkamak, tıraş olmak, saç şekillendirmek gibi şeyleri zaten yapıyoruz ama sanırım mesele biraz daha detayda. Özellikle yaş ilerledikçe cilt, saç, sakal üçlüsünün birbirini nasıl etkilediğini fark etmeye başladım. Bazen fazla yıkamak kurutuyor, bazen nemlendirici sürmeyince cilt gerginleşiyor.

Eskiden “erkek adam ne bakım rutini” der geçerdim ama günün sonunda aynada yorgun, solgun bir yüz görünce insan ister istemez bu işin önemli olduğunu anlıyor. Artık çok karmaşık bir rutin değil ama düzenli bir akış istiyorum. Sabah yüz temizleme jeliyle yıkamak, hafif bir nemlendirici, biraz sakal yağı ve güneş kremiyle güne başlamak bana mantıklı geliyor. Akşam ise duş sonrası yüzü yeniden temizleyip nemlendirmek yeterli olur gibi.

Yine de herkesin cildi farklı; kimine fazla gelen adım bana az gelebiliyor. Sanki erkeklerin çoğu hâlâ bu konularda biraz deneme-yanılmayla ilerliyor. İşin içine saç ve tıraş da girince düzen tutturmak zorlaşıyor.

Sizce günlük kişisel bakım rutini en basit hâliyle nasıl olmalı?

Gerçekten işe yarayan bir sıralamanız var mı?

Benim rutinim sabah yüz yıkama jeli, ardından su bazlı nemlendirici ve diş bakımıyla başlıyor. Akşam duş sonrası sakal yağı ve hafif nemlendiriciyle bitiriyorum. Haftada bir peeling ekliyorum, fazlası gereksiz.

Oyla 0
Sabah duş sonrası tıraş oluyorsam mutlaka aftershave balsam kullanıyorum. Cilt yanma yapmazsa tüm gün rahat. Ayrıca haftada bir saç bakım yağı uyguluyorum. Basit ama etkili.

Oyla 0
Benim için en önemli şey süreklilik. İster üç adım olsun ister beş, her sabah aynı saatte yapmak fark yaratıyor. Vücut duş jeliyle birlikte yüz yıkama jelini karıştırmamak en büyük kuralım.

Oyla 0
Günlük rutin deyince çoğu kişi cilt bakımını düşünüyor ama ağız, el ve ayak bakımı da dahil. Özellikle tırnak kesimi, diş ipi gibi şeyler küçük ama fark yaratan detaylar.

Oyla 1
Ben fazla ürün sevmem, sabah yüz yıkama jeli + nemlendirici, akşam duş sonrası aloe veralı krem sürüyorum. Bir de haftada bir sakal altına bakım yağı. Cilt sakin, temiz ve yumuşak kalıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt