Erkeklerde Mevsim Değişince Dökülme Artar Mı?

Okan Selimoğlu

Kayıtlı Üye
Sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde saç dökülmem belirgin şekilde artıyor. Özellikle sonbaharda duşta daha fazla saç görüyorum. Ama kış ortasında biraz azalıyor gibi. Bu döngü 2 yıldır tekrar ediyor.

Şimdi merak ettiğim şey şu: Erkeklerde gerçekten mevsimsel dökülme var mı yoksa bu genetik dökülmeyle karışan bir durum mu? Çünkü mevsimsel deniyor ama ön çizgi de hafif geriliyor gibi.

Eğer mevsimsel ise geçici olmalı. Ama genetik süreçle birleşince kalıcı yoğunluk kaybı olur mu bilmiyorum.

Erkeklerde mevsim değişimlerinde saç dökülmesinin artması normal midir?

Evet, mevsimsel dökülme var. Özellikle sonbaharda artış görülebiliyor. Ama bu genelde geçici olur ve 2–3 ay içinde normale döner. Eğer yoğunluk kalıcı azalıyorsa genetik sürece dikkat etmek gerekir.

Oyla 0
Mevsimsel dökülme tüm kafa genelinde olur. Ama genetik dökülme belirli bölgelerde yoğunlaşır. Eğer sadece şakak ve tepe etkileniyorsa genetik olabilir.

Oyla 0
Ben her sonbaharda artış yaşıyorum ama ön çizgi sabit kaldı. O yüzden mevsimsel olduğunu anladım. Ama bir yıl artış sonrası yoğunluk azaldıysa o zaman farklı.

Oyla 0
Doktorum mevsimsel dökülmenin erkeklerde de görüldüğünü ama genetik dökülmeyle karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Süreklilik varsa genetik düşünülmeli dedi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt