Erkeklerde Saç Çizgisi Gerilemesi Her Zaman Dökülme Anlamına Mı Gelir?

Fatih Keleş

Kayıtlı Üye
Saç çizgimdeki değişimi ilk fark ettiğimde çok önemsemedim. Alın kenarlarında hafif bir açılma var gibi duruyordu ama bunun yaşla birlikte normal olabileceğini düşündüm. Zaman geçtikçe aynaya baktığımda bu değişimi daha net görmeye başladım ve kafamda soru işaretleri oluştu.

Saçlarım hâlâ var, tamamen dökülmüş bir alan yok. Ancak saç çizgisi eskisi kadar düz durmuyor. Bazı günler bunun normal olduğunu düşünüyorum, bazı günler ise bunun kalıcı bir sürecin başlangıcı olabileceği fikri aklıma takılıyor. Bu belirsizlik insanı daha çok yıpratıyor.

Ailemde saç dökülmesi olanlar var. Bu da ister istemez kendimle kıyas yapmama neden oluyor. Genetik mi, yoksa yaşa bağlı doğal bir değişim mi olduğunu ayırt etmek zor. İnternette okuduklarım da çok net değil. Kimisi saç çizgisinin oturduğunu söylüyor, kimisi dökülmenin ilk aşaması olduğunu yazıyor.

Henüz doktora gitmedim. Önce benzer süreci yaşayanların deneyimlerini duymak istiyorum. Çünkü boşuna panik yapmak da istemiyorum, geç kalmak da.

Erkeklerde saç çizgisi gerilemesi her zaman saç dökülmesinin başladığı anlamına mı gelir?

Bende saç çizgisi biraz geriledi ama sonrasında uzun süre sabit kaldı. Her gerileme dökülme demek değil. Yine de takip etmek önemli, çünkü ilerleme varsa erken fark etmek avantaj sağlıyor.

Oyla 0
Doktora gittiğimde saç çizgimin oturduğu söylendi. Yani dökülme başlamamıştı. İnternette okuduklarım yüzünden gereksiz panik yapmışım. Uzman görüşü almak kafayı gerçekten rahatlatıyor.

Oyla 0
Genetik yatkınlık varsa saç çizgisi gerilemesi dökülmenin ilk işareti olabilir. Bende öyle oldu. Erken fark ettiğim için süreci yavaşlatabildim. Beklemek yerine kontrol ettirmek daha mantıklı.

Oyla 0
Saç çizgisi herkesde aynı kalmıyor. Yüz yapısı ve yaşla birlikte değişebiliyor. Ama fotoğraflarla takip etmek iyi bir fikir. Ben bu şekilde ilerleme olup olmadığını anladım.

Oyla 0
Belirsizlik insanı en çok yoran şey. Ben sadece bilgi almak için doktora gitmiştim. Hiçbir şey yapmasam bile en azından durumun ne olduğunu öğrenmek rahatlatıcı oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt