Erkeklerde Saç Yağı Kullanımı Dökülmeyi Hızlandırır Mı?

Levent Doğan

Kayıtlı Üye
Saç yağı kullanımıyla ilgili en çok kafamı karıştıran konu, dökülmeyi artırıp artırmadığı meselesi. Bazı günler yağ kullandıktan sonra duşta daha fazla saç gördüğümü düşünüyorum ve bu da beni tedirgin ediyor. Ancak bunun gerçekten yağdan mı kaynaklandığını, yoksa zaten dökülecek saçların mı geldiğini ayırt edemiyorum.

Saçlarım çok yoğun değil ama tamamen zayıf da sayılmaz. Dökülme yavaş ilerliyor gibi ama yanlış bir ürünle bu süreci hızlandırmak istemiyorum. Özellikle saç derisine yağ sürmenin kökleri tıkayabileceği yönünde çok fazla yorum var. Bu yorumlar da ister istemez insanın aklını karıştırıyor.

Bir yandan da saç yağı kullanan ve fayda gördüğünü söyleyen çok kişi var. Saçların daha sağlıklı durduğunu, kırılmanın azaldığını anlatıyorlar. Bu noktada dökülmeyle saçın genel sağlığı arasındaki farkı ayırt etmek zorlaşıyor.

Yağın türü, miktarı ve kullanım sıklığı gibi detayların etkili olabileceğini düşünüyorum. Ancak bunları deneme yanılmayla öğrenmek de riskli geliyor. Bu yüzden gerçek kullanıcı deneyimleri benim için daha değerli.

Erkeklerde saç yağı kullanımı yanlış uygulandığında saç dökülmesini hızlandırabilir mi?

Ben saç yağını saç derime fazla sürdüğümde kaşıntı oldu. Kaşıntı artınca dökülme de arttı. Sonradan miktarı azalttım ve sadece yıkama öncesi kullandım, sorun kalmadı.

Oyla 0
Yağ tek başına dökülmeyi başlatmıyor ama yanlış kullanım sorun yaratabiliyor. Ben haftada bir kullanıyorum. Bu şekilde dökülmede ekstra bir artış yaşamadım.

Oyla 0
Saç yağı daha çok saç telini etkiliyor. Dökülmenin artması genelde algısal oluyor. Yağdan sonra yıkamada daha çok saç görülünce insan panik yapıyor ama bu her zaman artış anlamına gelmiyor.

Oyla 0
Ağır yapılı yağlar bende sorun yaptı. Saç derim nefes alamadı. Daha hafif yağlara geçince hem kaşıntı azaldı hem de dökülme normale döndü.

Oyla 0
Saç yağı dikkatli kullanılırsa faydalı olabilir. Ama dökülme sorunu varken her ürünü saç derisine sürmek riskli. Ben bunu yaşayarak öğrendim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt