Erkeklerde Saç Yağı Kullanımı Kepek Oluşumunu Artırır Mı?

Cengiz Dayıoğlu

Kayıtlı Üye
Saç yağı kullanmayı düşündüğümde aklıma takılan konulardan biri de kepek sorunu oldu. Zaman zaman hafif kepeklenme yaşıyorum ve saç yağı kullanırsam bunun artıp artmayacağını merak ediyorum. Çünkü saç derisiyle ilgili sorunlar genelde birbirini tetikliyor gibi geliyor

Bazı kişiler saç yağlarının saç derisini beslediğini ve kepeği azalttığını söylüyor. Ancak bazı yorumlarda da yağların saç derisini daha fazla yağlandırarak kepek oluşumunu artırabileceği yazıyor. Bu iki zıt görüş arasında kalınca insan hangisinin doğru olduğunu anlayamıyor.

Saç derim çok kuru değil ama hassas. Yanlış bir ürün kullandığımda hemen tepki verebiliyor. Bu yüzden saç yağı kullanırsam kepeğin artmasından ya da saç derimin daha fazla kaşınmasından çekiniyorum. Aynı zamanda saç uçlarımda bakım ihtiyacı olduğu da çok belli.

Yağın türü, uygulama şekli ve ne kadar süre saçta kaldığı gibi detayların kepek üzerinde etkili olabileceğini düşünüyorum. Ancak bunu denemeden anlamak zor. Bu yüzden benzer durumu yaşayanların gerçek deneyimleri benim için daha yol gösterici olur.

Erkeklerde saç yağı kullanımı hassas saç derisinde kepek oluşumunu artıran bir etki yaratabilir mi?

Ben saç yağı kullandığımda kepek sorunum arttı. Sonradan öğrendim ki yağı saç derisine değil, sadece saç tellerine sürmem gerekiyormuş. Bu şekilde kullandığımda kepek sorunu yaşamadım.

Oyla 0
Kepek problemi varken ağır yağlar bende ters etki yaptı. Daha hafif yapılı yağlara geçince sorun azaldı. Yağın içeriği bu konuda gerçekten çok belirleyici oluyor.

Oyla 0
Saç yağı kepeği artırmadı ama yanlış kullanınca kaşıntı yaptı. Kaşıntı artınca kepek de arttı. Yani dolaylı bir etkisi oldu diyebilirim. Doz ve uygulama önemli.

Oyla 0
Ben kepek problemi varken saç yağına ara verdim. Önce saç derisini rahatlattım. Sonra kontrollü şekilde tekrar denedim. Bu şekilde daha dengeli bir sonuç aldım.

Oyla 0
Saç yağı kepeği tek başına artırmaz ama uygun olmayan ürünü saç derisine sürersen sorun çıkabiliyor. Ben bunu deneme yanılmayla öğrendim. Bilinçli kullanım şart.

Oyla 0
Geri
Üst Alt