Ev İşi Yaparken Eldiven Kullanıyor musunuz? Gerçekten Fark Ediyor mu?

Gamze Selimoğlu

Kayıtlı Üye
Kızlar selam 🌸
Son zamanlarda fark ettim ki bulaşık, temizlik, hatta sadece lavaboda kısa bir iş yapsam bile ellerim anında kuruyor. Hele kışın deterjanla temas ettiğinde parmak aralarım hemen çatlıyor.
Artık marketlerde “lateks eldiven”, “pamuk astarlı temizlik eldiveni” gibi bin çeşit var ama bazıları rahatsız ediyor, elleri terletiyor.

Bazı arkadaşlar “eldivensiz iş yapma” diyor, ama her seferinde takmak da zor oluyor. Deterjan sonrası krem sürmeye dikkat ediyorum ama etkisi kısa sürüyor.
Gerçekten düzenli olarak eldiven takanlar fark ediyor mu? Ciltte uzun vadede yumuşama hissediliyor mu, yoksa sadece anlık koruma mı sağlıyor?

👉 Ev işi yaparken siz eldiven kullanıyor musunuz, gerçekten fark yarattı mı? Hangi tür eldiven daha rahat ve dayanıklı?

Evet, kesinlikle fark ediyor. Ben bulaşıkta ve temizlikte pamuk astarlı lateks eldiven kullanıyorum. Terletmiyor, eller yumuşacık kalıyor. Önceden tırnak kenarlarım hep çatlıyordu, şimdi hiç olmuyor. Ayrıca iş bitince hemen krem sürüyorum, nemi hapsediyor.

Oyla 0
Ben de düzenli kullanmaya başladım. Özellikle Fairy Soft Grip eldivenleri tavsiye ederim. Esnek, elden kaymıyor. Eldiveni takmadan önce ince bir tabaka el kremi sürüyorum, sanki spa etkisi gibi oluyor. Gerçekten büyük fark yaratıyor.

Oyla 0
Ben eldiven kullanmazsam ellerim kupkuru oluyor. Scotch-Brite pamuklu temizlik eldiveni favorim. Ne terletiyor ne sıkıyor. Özellikle tırnak kenarlarını koruyor. Uzun vadede tırnaklarım bile güçlendi.

Oyla 0
Ben ev işlerinde eldivensiz asla yapmıyorum. Sıcak su ve deterjan cildin en büyük düşmanı. Dalan el kremi sürüp üstüne pamuklu eldiven takmak gece bakımına bile dönüştü bende. Ellerin rengi bile değişti, daha canlı oldu.

Oyla 0
Ben başta üşeniyordum ama fark ettim ki eldiven takmak sadece kuruluğu değil, tırnak kırılmasını da önlüyor. Mappa Comfort Grip modelini kullanıyorum. Dayanıklı ve kokusuz. Ellerim artık asla soyulmuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt