Evde El Bakımı Nasıl Yapılır, Hangi Ürünler Kullanılmalı?

Simge Özbek

Kayıtlı Üye
Ellerimle ilgili son zamanlarda fark ettiğim şey şu: Yüzüme gösterdiğim özeni ellerime hiç göstermiyorum. Sürekli yıkama, temizlik ürünleri, soğuk–sıcak derken ellerim hem kuruyor hem de olduğundan daha bakımsız görünüyor. Kremler var ama genelde çatlayınca aklıma geliyor, yani iş işten geçince sürüyorum.

Evde el bakımı denince aklıma hep uzun uzun yapılan, zaman alan şeyler geliyordu. Ama araştırdıkça aslında birkaç basit adımla bile fark yaratılabildiğini gördüm. Peeling, maske, el kremi, eldivenle uyuma gibi öneriler var ama hangisi gerçekten gerekli, hangisi abartı emin değilim. Her ürünü almak da istemiyorum açıkçası.

Bir de ürün seçimi konusu var. Marketten alınan kremler yeterli mi, yoksa eczane ürünleri mi tercih edilmeli? Gece ve gündüz için ayrı krem kullanmak şart mı? El bakımı düzenli yapılmadığında hemen eski haline dönüyor gibi hissediyorum, bu da motivasyonu düşürüyor.

Benim amacım manikürlü, kusursuz eller değil; sadece yumuşak, sağlıklı ve bakımlı görünmesi. Evde, çok zaman harcamadan bunu başaranlar varsa deneyimlerini duymak isterim.

Sizce evde el bakımı için gerçekten işe yarayan temel adımlar ve ürünler hangileri?

Ben evde el bakımını haftada bir rutine bağladım. Ilık suyla ellerimi yumuşatıp hafif bir peeling yapıyorum, ardından yoğun bir el kremi sürüp pamuk eldivenle uyuyorum. Sabah kalktığımda fark inanılmaz oluyor. Ürün pahalı olmak zorunda değil, düzenli yapmak asıl farkı yaratıyor.

Oyla 0
Ellerim çok çabuk kuruduğu için çantamda mutlaka el kremi taşıyorum. Evde bakım kısmında ise gece yatmadan önce yoğun bir krem sürüp özellikle tırnak etlerine masaj yapıyorum. Haftada bir de maske yapıyorum. Bu küçük alışkanlıklar sayesinde ellerim eskisine göre çok daha iyi durumda.

Oyla 0
Ellerim çok çabuk kuruduğu için çantamda mutlaka el kremi taşıyorum. Evde bakım kısmında ise gece yatmadan önce yoğun bir krem sürüp özellikle tırnak etlerine masaj yapıyorum. Haftada bir de maske yapıyorum. Bu küçük alışkanlıklar sayesinde ellerim eskisine göre çok daha iyi durumda.

Oyla 0
Bence evde el bakımının olmazsa olmazı gece bakımı. Gündüz ne yaparsan yap, gece kremi sürüp eldivenle uyursan gerçekten toparlıyor. Ben eczaneden aldığım yoğun bir kremi kullanıyorum. Peelingi de ayda birkaç kez yapıyorum, bu bana yeterli geliyor.

Oyla 0
Ben doğal yöntemleri seviyorum. Zeytinyağı ve biraz bal karışımını maske gibi sürüp 15 dakika bekletiyorum. Sonra durulayıp krem sürüyorum. Ellerim hem yumuşuyor hem de daha canlı görünüyor. Evde yapılabilecek şeyler aslında çok basit.

Oyla 0
Temizlik yaparken eldiven kullanmaya başladıktan sonra el bakımı daha kolay hale geldi. Önceden ne yaparsam yapayım çatlıyordu. Şimdi düzenli krem + eldivenle işler yarı yarıya çözülüyor. Bence koruma da bakım kadar önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt