Ümran Erdal
Kayıtlı Üye
Geçen hafta bir arkadaşım saçlarını öyle parlak bir şekilde toplamıştı ki, dayanamadım sordum: “Ne kullandın, hangi markanın ürünü bu?” diye. Gülümsedi, “Hiçbiri, evde yaptım” dedi. O an biraz şaşırdım. O kadar basit görünüyordu ki, nasıl bu kadar etkili olabilirdi? Eve döner dönmez denemek istedim. Bal, zeytinyağı ve yumurtayı karıştırdım. Kulağa güzel geliyordu ama uygularken sanki mutfakla saçım arasında ince bir sınır kalmadı.
İlk başta saçım biraz ağırlaştı, ama duruladıktan sonra farkı hissettim. O kuruluk, o cansızlık yoktu artık. Sanki saçım yeniden nefes almıştı. Sonra öğrendim ki, bu malzemelerin her biri aslında saçın kaybettiği nemi geri kazandıran doğal besinlerle doluymuş.
Yine de herkesin saçı farklı tepki veriyor. Kimine bal iyi geliyor, kimine avokado, kimine de hindistan cevizi yağı. İnternette yüzlerce tarif var ama gerçekten işe yarayan birkaç tanesi var gibi.
Senin de evde denediğin, sonuç aldığın doğal bir saç maskesi tarifi var mı?
İlk başta saçım biraz ağırlaştı, ama duruladıktan sonra farkı hissettim. O kuruluk, o cansızlık yoktu artık. Sanki saçım yeniden nefes almıştı. Sonra öğrendim ki, bu malzemelerin her biri aslında saçın kaybettiği nemi geri kazandıran doğal besinlerle doluymuş.
Yine de herkesin saçı farklı tepki veriyor. Kimine bal iyi geliyor, kimine avokado, kimine de hindistan cevizi yağı. İnternette yüzlerce tarif var ama gerçekten işe yarayan birkaç tanesi var gibi.
Senin de evde denediğin, sonuç aldığın doğal bir saç maskesi tarifi var mı?