Evde Manikür Yaparken Tırnak Eti Sorunu Yaşayan Var mı? Ne Kullanıyorsunuz?

Derya Doğan

Kayıtlı Üye
Son 1 yıldır manikürümü evde yapıyorum çünkü hem daha hijyenik geliyor hem de kuaför masrafından bir nebze kurtulmuş oluyorum. Ama şöyle bir sorun var: tırnak etlerim sürekli kabuk kabuk oluyor, kestikçe daha da sertleşiyor, kesmesem de aşırı kuruyup çatlıyor. Özellikle sol elimin başparmağındaki et ne yaptıysam yumuşamadı.

Evde manikür yaparken tırnak eti sorunu yaşayan var mı? Klasik portakal çubuğu, et itici krem, tırnak eti giderici sıvılar denedim. Evet, işe yarıyor gibi oluyor ama birkaç gün sonra etler yeniden kabarıyor. Kesince daha fazla uzuyor, kesmeyince görüntü rahatsız ediyor.

Bazı arkadaşlarım tırnak etinin aslında kesilmemesi gerektiğini söylüyor ama sürekli o pürüzlü, kurumuş görüntüye dayanmak da kolay değil. Özellikle kış aylarında ellerimle birlikte tırnak etlerim çatlayıp soyuluyor, bazen küçük kanamalar bile oluyor. El kremi kullanıyorum ama yeterli olmuyor gibi hissediyorum. Belki de tırnak etine özel bir bakım rutinine geçmem gerekiyor.

Şu an kullandığım şey: badem yağı + tırnak eti yağı karışımı. Uyguladıktan sonra eldiven takıp bir süre bekliyorum. Ama yine de uzun vadeli bir iyileşme yaşamadım. Sizce tırnak eti bakımı için gerçekten işe yarayan ürün veya yöntem nedir?

Evde manikür yapan ama tırnak etlerini sağlıklı tutmayı başaran varsa, rutininizi detaylı şekilde paylaşabilir misiniz? Gerçekten çözüme ihtiyacım var çünkü tırnaklarım güzel görünse bile etler bozuk olunca hiç hoş durmuyor…

Tırnak etleriyle savaşmayı bıraktığım gün rahatladım diyebilirim. Eskiden sürekli keserdim, ama daha da kalınlaşıp kabuklanıyordu. Şimdi sadece ılık suda bekletip portakal çubuğuyla itiyorum ve tırnak eti yağı kullanıyorum. Özellikle argan yağı içerikli ürünler çok işe yarıyor.

Oyla 0
Ben tırnak etlerimi kesince hem kanama oluyor hem de ertesi gün daha kötü görünüyor. O yüzden kesmeyi tamamen bıraktım. Haftada 3 gece E vitamini yağı sürüyorum, pamuklu eldivenle yatıyorum. 2 haftada bile görüntü yumuşadı. Bence düzenli nemlendirme kesmekten daha etkili.

Oyla 0
Geri
Üst Alt